10 TING VI HATER MED NORGE!

Norge scorer stort sett høyt på tester og har mange ganger blitt kåret til det beste landet å bo i! Men er egentlig Norge så fantastisk som  disse testene skal ha det til?

Her kommer 10 ting vi hater (iallefall jeg) med landet vi elsker så høyt:

Været! 20 kuldegrader, sørpeføre, kalde sommerkvelder, mørketiden, glatta. Været i Norge er rett og slett i det tristeste laget. Selv for en normann som er vokst opp med dette lengtes det etter deilige, varme sommerdager som det desverre blir svært få av i løpet av året.

Prisene! Greit at vi kanskje tjener godt her i forhold til andre land, men Oh My God så mye vi må betale også. Du klarer jo nesten ikke å gå på butikken uten å ende opp med å ha brukt nesten 500 kroner. Kjøtt, alkohol, dagligvarer generelt. Så og si alt er dyrt. Skal du i tillegg kjøpe noe som er litt ekstra godt en dag, kan du regne med å svi av en del kroner.

Vinmonopolet! Folk som kommer utenifra blir ofte sjokkert over at man faktisk må dra til en egen butikk, med sære åpningstider for å få tak i en flaske overpriset vin. Hvorfor kunne vi ikke fått kjøpt vinen på Rimi eller Rema?  Hva er problemet?

Høflighet! Dette har jeg skrevet om tidligere. Vi nordmenn har en viss mangel på folkeskikk. Vi hilser ikke, og vi bryr oss sjeldent om andre enn oss selv. Vi kan finne på å gå inn en dør og smelle den igjen etter oss, uten å ofre en tanke til hvem som kommer etter. Kommer du i skade for å si hei til noen på gata, så lurer folk på hvem du er. Her har vi mye å lære..

Maten! Tenk på så mange herlige smaker og deilig mat du kan få rundt om i verden, og så kommer du til den norske maten. Den er helt usmakelig, kjedelig og så lite kreativ. Det finnes så mye godt og så skal vi lage den kjedelige maten vår. Kanskje ikke så rart at det nordmenn stort sett spiser utenlandsk mat..!?

Åpningstider på utesteder! Her faller Norge i en klasse for seg selv. Her i landet stenges utestedene når folk faktisk begynner å få det moro. Her i Norge tror man nemlig at om alle går hjem på likt, når man er på sitt fulleste, så unngår man bråk i gatene. Veldig logisk spør du meg..:p Dette er noe vi ALDRI savner i utlandet.

Stive kropper! Det er ikke mange nordmenn som vet å vrikke på hoftene eller ta en svingom med stil om man er ute på byen. Drar du bare litt sørover i Europa ser man at hoftevrikken sitter løst og at dansing faktisk kan være god underholdning å se på. Jeg skjønner bare ikke hvorfor vi ikke kan være litt mykere i ledda. Er det kulda som gjør at vi har stivna helt? Det er jo så utrolig kult å se på noen som virkelig kan danse. Her til lands er vi ikke akkurat bortkjemt med det. Her er det mest hopping som gjelder. Sjarmerende..

Taxier! Hva er greia med at man kun kan få taxi fra forskjellige plasser. En ting jeg virkelig savner fra utlandet er at du kan gå ut på gata der du er, og huke tak i en taxi i løpet av veldig kort tid. Her finnes det omtrent ikke taxier i gatene, og ser du en som kjører fordi så er det ikke sikkert han stopper heller. For du må jo gå til taxitråkka så det ikke blir urettferdig for de andre som står og venter.

Mutthet! Nordmenn er så stille og rolige at du nesten kan spy av det. Selvfølgelig kan det være deilig innimellom at det er stille rundt deg, men det finnes grenser. Sitter du på et venteværelse kan du omtrent høre magen til sidemannen rumle. Mister du noe på bakken, eller skulle være så uheldig å snuble for eksempel så ikke regn med at noen gir deg en hjelpende hånd. Her er det stort sett om å gjøre å late som ingenting. Man skal for all del ikke gi utrykk for at man bryr seg om andre. Og snakke med fremmede? Det er krise..

♠ Innvandringspolitikken! Dette punktet er for meg sterkere nå enn noen gang før. Med den nye regjeringen så velger Norge å bruke så og si alle sine ressurser på å prioritere utkastelser av asylsøkere. Det kan være barn som har bodd i Norge i ti år og som ikke kjenner til noe annet land enn Norge, som brått må pakke kofferten og reise "hjem" til et fremmed land. Mens det sitter utallige andre familier rundt om både i landet og i utlandet og venter på å bli gjenforent med familien sin eller få startet et normalt liv sammen. Den siste tiden har saksbehandlingstiden doblet seg. Fra 6 måneder til 12 måneder, og er du riktig heldig så må du kanskje vente i halvannet år på å få saken din behandlet. Jeg skjønner virkelig ikke prioriteringene som dette landet gjør og synes det er skremmende hvordan man kan behandle mennesker i et land som anses som et av verdens beste. 


Vin og skinke er noe av det du kan ruinere deg på i Norge!

 

Jeg ville virkelig sett at noen av punktene over var annerledes, men totaltsett er jeg veldig takknemlig for å bo i Norge! For meg er dette verdens beste land, men vi har da forbedringspotensiale vi og! :)

Hva synes du? Er du enig? Uenig? FYR LØS!! 

#norge #liste #hater #vin #vinmonopolet #været #taxi #åpningstider #innvandring #priser #dyrt #høflighet


 

planfadder2 photo planfadder2_zps9d2d20a2.jpg

86 kommentarer

Marit Pearl

17.03.2015 kl.19:09

Kunne ikke vært mer enig! Bra ramset opp. Da er det deilig å reise på tur og se andre kulturer og legge stress og prestasjonspress på hylla. God Tirsdag

MursteinTøfler

17.03.2015 kl.19:12

Jeg synes alt sammen med unntak av det tiende punktet kan kategoriseres som "i-landsproblemer", og som ikke er problemer av reell verdi. Skulle ønske fokuset var for eksempel på antallet ensomme og deprimerte, kroppspress, økende avhengighet av teknologi, global oppvarming osv. Lista er lang over aktuelle problemstillinger.

Mutthet, kuldegrader og maten (osv) er irritasjonsmomenter for den "gjennomsnittlige nordmann", såvisst. Men ville ikke kategorisert det som problemer.

Rebecca Storaker

17.03.2015 kl.19:31

ENIG!

gamerfrue

17.03.2015 kl.20:27

Kunne virkelig ikke sagt det bedre selv!

KRISTINE GANGFLØT

17.03.2015 kl.20:52

Marit Pearl: Nettopp!! Utrolig deilig å kunne reise bort å få litt "fri" fra de tingene vi ikke liker i Norge! :)

KRISTINE GANGFLØT

17.03.2015 kl.21:02

MursteinTøfler: Jeg er enig med deg i det du skriver med at det er andre ting som er mye mer problematisk enn det jeg nevner i listen her. Nå er det nettopp ting vi hater/misliker ved Norge som jeg ville ta opp her, men det kan jo være en god i det å dra den litt videre og skrive om hvilke problemer vi faktisk møter på her i forhold til depresjon, ensomhet, kroppspress osv. Mulig det blir et innlegg om det en gang og. Men poenget var ikke nå å belyse de reelle problemene, bare hva vi (les: jeg) misliker med landet jeg bor i og er fra!! :)

KRISTINE GANGFLØT

17.03.2015 kl.21:02

Rebecca Storaker: Tommel opp! Godt det ikke bare er meg :)

KRISTINE GANGFLØT

17.03.2015 kl.21:02

gamerfrue: Takk! Så bra at du likte det jeg skrev :)

matrosfrue

17.03.2015 kl.21:47

Bra skrevet! veldig sant, Norge har noe å jobbe med! (:
Jeg er veldig enig i det du skriver, spesielt det med været. Vi har såå mange dager med regn og snø, og nesten ingen dager med sol. Vi har kanskje 2 måneder tilsammen i løpet av ett år med fint vær, de resterende 10 månedene har vi dårlig og kaldt vær..

KRISTINE GANGFLØT

17.03.2015 kl.22:02

matrosfrue: Takk! Hyggelig å høre at du liker det jeg skriver. Norge er absolutt ikke feilfritt, selv om det sikkert er litt smak og behag inne i bildet også!

KRISTINE GANGFLØT

17.03.2015 kl.22:05

Becca Alexandra: Jepp, det er utrolig deprimerende egentlig. I andre land har de omvendt, eller kanskje 12 måneder med mer eller mindre fint vær. Til gjengjeld sliter de jo med mye annet da, men man kan jo lure på hva som er verst. Heldigvis har vi nordmenn ofte muligheten til å reise da, og lever trygt til vanlig, så skal vel egentlig ikke klage. Men det er virkelig noe jeg også misliker sterkt. Hadde vi hatt fint vær 10 måneder istedenfor hadde dette landet vært ganske perfekt!
Ja, det er jeg enig med deg i. Men så er det ikke alle som har råd til å reise heller da :s

KRISTINE GANGFLØT

17.03.2015 kl.22:34

Becca Alexandra: Nei det er ikke det. Og det er synd, for det er utrolig mye flott å se der ute! :) Men alt i alt skal vi ikke klage her vi er. Føler meg litt dum når jeg gjør det, men man må jo selvfølgelig få lov til å ønske at noe var bedre, selv om det selvfølgelig kunne vært mye mye verre!
Ja, det er jeg enig med deg i :)

Monika Kongshaug

17.03.2015 kl.23:02

Alt det du ramser opp er noe vi som bor i Norge ofte irriterer oss over. Det er ikke sjeldent at jeg har irritert meg over glatte veier, hvor dyrt det er og forbannet meg over at jeg ikke rakk polet en lørdag. Samtidig så er jo dette filleproblemer mennesker i andre deler av verden ville ledd seg skakk av. Men jeg regner med at poenget ditt med dette innlegget er å belyse verdensproblemer.

Det som får meg til å lure på om dette er ment ironisk eller seriøst er punktet ditt hvor du belyser innvandringspolitikken. Men jeg regner med at du mener dette som et humoristisk innlegg. Derfor tar jeg det med et smil, og sier meg enig med mange av punktene. Hehe.

KRISTINE GANGFLØT

17.03.2015 kl.23:47

Monika Kongshaug: Tror nok også dette er noe mange misliker med landet vårt! Poenget med innlegget var ikke annet enn å fortelle hva jeg (og de fleste andre) hater med landet som er det beste å bo i! Litt fordi at Norge ofte blir omtalt som så fint og flott.. På en måte kan du jo si at det er humoristisk, for det er jo filleting, men jeg mener hvert eneste punkt der da. Jeg misliker virkelig de tingene som jeg har nevnt i innlegget. Men det er helt ubetydelige ting satt opp mot hva andre land sliter med. Vi har det godt her! Det siste punktet er riktignok det punktet jeg mener mest nå om dagen. Jeg er selv sammen med en utlending og vi venter på å få papirer i orden og oppholdstillatelse til min kjære, så det er virkelig noe jeg (og han) føler på kroppen og som jeg anser som et mye større problem enn de andre punktene. Det siste BØR gjøres noe med. Været for eksempel får man ikke gjort så mye med desverre ;) Takk for fin kommentar<3

Linn Merete-Mamma Til Nikolai

18.03.2015 kl.01:06

Har du vært i hele landet? :p

Vi har nemmelig faste plasser der Taxiene står her i stavanger,å det er ALLTID lett å få seg en taxi. Vi har også noen utesteder som faktisk stenger 3-4 tiden er ikke det sent nok? Høflighet er det mye av vertfall der jeg går.De eldre kan sette seg ned på siden av deg å begynne å snakke med deg som du har kjent den i årevis!Sier du hei får du hei tilbake ;) (det kommer på hvordan man er selv som menneske!)

KRISTINE GANGFLØT

18.03.2015 kl.01:22

Linn Merete: Ja jeg har vært flere steder i landet, men går mest ut i fra her i sør-øst norge der jeg er fra. Innlegget er ikke ment som klaging, men det er rett og slett ting jeg misliker med Norge, som jeg skulle ønske var bedre! Åpningstider er vel ikke noe hvert enkelt sted kan bestemme? Trodde det var felles regler for sånt, men kanskje det er forskjellig fra kommune til kommune. Jeg er jo aldri ute lenger, men det har vært sånn at det stort sett har stengt kl 2.30 på vinterstid, og det synes jeg er for tidlig. Da er stort sett samtlige fulle og alle velter ut av diskoteket på samme tid. Ikke alltid like heldig. Når det gjelder taxi, så skulle jeg ønske det var lettere å få tak i en taxi tilfeldig på gata. man kan fort stå en time i kø.

Selvfølgelig er det noen som sier hei tilbake og godt er det, men veldig mange gjør ikke det. mange titter vekk, lukker igjen døra foran trynet på deg, opptrer som om man ikke eksisterer. Og akkurat det har ikke så mye med hvordan jeg er som menneske ihvertfall. I tillegg er dette noe som er sjokkerende for mange utlendinger som kommer hit. Det er vel ikke helt tilfeldig. Det ligger nok noe i det. Men det er jo flott at ikke alle er uhøflige.

Når det er sagt så er denne lista filleting, men de er reelle for meg! :) Og for mange andre! Takk for engasjement

Jerena

18.03.2015 kl.01:45

Det var et veldig bra innlegg av deg å skrive, syntes jeg ! Spesielt det med norsk kultur - mye man kan bli irritert over der....

Også det med innvandringspolitikken - den er helt håpløs.

Ditt innlegg fortjener mer oppmerksomhet, nettopp derfor skal jeg dele den! :-)

Mari Alena

18.03.2015 kl.07:51

Så sant, så sant :))

18.03.2015 kl.08:35

Er utrolig enig i det du sier! Kjente meg best igjen i den høfligheten. Ser faktisk mye forskjell i høfligheten i Norge til Sverige. Jeg er en kløne.. Jeg faller hele tiden og overalt! Spesielt de bratte trappene i offentlighet. Sist gang jeg datt i en bratt trapp var det folk som enten lo, så rart på meg eller ofret ikke en tanke i det hele tatt ( ja i vår kjære Norge). Når jeg datt i en bratt trapp i Sverige kom det ungdommer og hjalp meg opp, og ihvertfall 6 mennesker spurte om det gikk bra! Denne høfligheten har jeg nesten aldri sett i Norge. Ikke regn med at du får så mye medfølelse i Norge med mindre du har skadet deg

18.03.2015 kl.11:24

Maten du sier er så kjedelig er vel på grunn av hvordan du lager den. Man kan lage god, annerledes, spennende og sunn mat i Norge.. Spørs bare med ferdighetene dine(?)

Det at Nordmenn ikke sier hei til hverandre kan jo endres. Du burde heller begynne å si hei - sånn at det muligens smittes over til andre, enn å klage på det

Men ha en ellers fin dag! :)

Tonje

18.03.2015 kl.13:12

punkt 1 kan du bare slette igrunn for min del.. Vind og vær er det vi i Norge kan, vi har vikingblod i årene! Det er ingenting som er mer sjarmerende enn mørketida, nordlyset, snøen og de konstante rosene i kinna! Med dette kommer jo også det at vi har de fineste sommerne også. Midnattssola og friske kveldsbriser. Det er alt dette som gjør Norge til det spesielle og fantastiske landet det er! Embrace it

Hedda i Japan

18.03.2015 kl.17:13

Jeg er enig i mye av det der, spesielt maten, høflighet, Vinmonopolet, osv.

Men prisene kan jeg ikke si meg enig i, når man faktisk tjener så godt at man har god nok råd til å punge ut med 500 kr på matbutikken. I mange land bruker man en mye større prosent av lønna på mat enn det vi gjør i Norge ;)

KRISTINE GANGFLØT

18.03.2015 kl.17:23

Jerena: Tusen takk! Det var veldig hyggelig å høre, og tusen takk for at du vil dele det! :) Det setter jeg pris på! Vi kan bli utrolig mye bedre på mange ting og har mye å lære av andre kulturer. Innvandringspolitikken skjønner jeg meg ikke på. Noen ganger skulle en tro at det ikke var mennesker som jobbet med dette. Vel, takk igjen! :)

KRISTINE GANGFLØT

18.03.2015 kl.17:25

Mari Alena: hei. Takk for kommentar! Og hyggelig at du er enig! :)

KRISTINE GANGFLØT

18.03.2015 kl.17:25

Anonym: Takk for kommentar. Ja det er desverre sånn som du beskriver der svært ofte. Og det er jo så rart! Hva er det med oss som får oss til å kvie oss for å spørre om andre har det bra?

KRISTINE GANGFLØT

18.03.2015 kl.17:30

Anonym: Hei. Joda, det kan jo selvfølgelig ha noe med kokkeferdighetene. Og vi kan lage veldig mye forskjellig mat her i Norge, men tenkte mest på den typiske norske maten. Jeg synes den er ganske smakløs i forhold til mye annen mat. i tillegg så koster det veldig mye om du f.eks vil ha tak i skikkelig gode råvarer (eks kjøtt), og da blir det kanskje ikke til at vi kjøper så mye av det.

Selvfølgelig kan det endres, men det tar tid, for det er kulturen vår. Vi er ikke like åpne og frampå som mange andre kulturer. Jeg sier stort sett hei, og om noen sier hei til meg så svarer jeg hyggelig, jeg spør ikke hva de vil eller hvem de er :) Så det at jeg (eller andre) sier hei smitter ikke nødvendigvis over på andre..:) Men det kan jo hende dette vil forandre seg sakte, men sikkert. Selv om jeg har mine tvil. Synes det virker som folk bare blir mer og mer opptatt med sitt. Går i egne tanker og stresser rundt. Og selvfølgelig gjelder ikke det jeg skriver alle. Men mange..

KRISTINE GANGFLØT

18.03.2015 kl.17:34

Tonje: Takk for kommentar. Jeg er svært uenig med deg i at vi har vikingblod i årene og bør tåle dette. Mange ganger når jeg har vært ute og reist eller bodd i utlandet har jeg fått høre nettopp det der. "Du er jo fra Norge, så du kan vel ikke fryse". Joda, det kan jeg. Ofte fryser jeg mer enn folk som er fra land der det er 30+ hver eneste dag i året. Tror virkelig ikke dette har noe med blodet i årene å gjøre :) Og så må jeg si at sommeren er best når den er varm, uten den kalde kveldsbrisen. Men det er lov å være uenig her da. Man liker jo forskjellige ting. Norge er utrolig vakkert, og man kan si at været er en del av dette landet. Men liker jeg været? sjeldent! Det skal sies at det finnes ikke mye som er bedre enn en god norsk sommerdag! Bare synd det ikke skjer så ofte! Og at sommeren er så kort her..

KRISTINE GANGFLØT

18.03.2015 kl.17:37

Hedda i Japan: Joda. det skal sies at vi tjener bedre her enn i mange andre land, og at det helt sikkert er en sammenheng mellom hva man tjener og hva ting koster. Jeg tror nok veldig mange i Norge har det godt økonomisk. Men det er ikke alle jobber som er så godt betalt, og da blir det vanskelig å få ting til å gå rundt med de stive prisene her i landet. Generelt sett så vil jeg ikke klage over hvordan vi lever her i Norge, fordi vi har det veldig bra egentlig. Men prisene er en av de tingene som jeg skulle ønske at var lavere :)

studentbe

18.03.2015 kl.17:45

Enig i noe av det. Spesielt det med taxi! Her i Ålesund er det såpass gale at turister både fra inn og utland har spurt meg flere ganger hvor de kan få tak i taxi her i byen. Haha! Da er det temmelig gale når man nesten aldri kan se en eneste taxi i selveste sentrum.. Og vet det er ganske likt ellers i landet. Vært mange steder og i byer. Men føler Ålesund dessverre må toppe kaka her for å være såpass kjent. :P

KRISTINE GANGFLØT

18.03.2015 kl.18:04

studentbe: hehe, ja det er veldig frustrerende! Aner ikke hva statistikken er på det i Norge, men veldig rart at det skal være så vanskelig, spesielt i sentrum!

Chriztine

18.03.2015 kl.18:18

Agreed!

char

18.03.2015 kl.18:30

Ganske så enig. Er det entoing til jeg hater med Norge, er det de dårlige veiene, og nrk-lisensen.

KRISTINE GANGFLØT

18.03.2015 kl.18:37

Chriztine: Takk! :)

KRISTINE GANGFLØT

18.03.2015 kl.18:38

char: Det er jeg enig i også. Utrolig at veiene kan være så dårlig her, når vi sikkert burde ha de beste veiene i verden! :)

Medisinstudent

18.03.2015 kl.19:03

Hei! Er enig i noen av tingene. Heldigvis er det meste kun i-landsproblemer. Ha en fin kveld! :)

Egeo

18.03.2015 kl.21:27

Haha dette likte jeg. Vin og skinke er dyrt ;)

irenglede

19.03.2015 kl.09:15

Ja, ikke uenig. Lurer veldig på hvor det ble av folkeskikken, som jo er et fremmedord etter hvert. Men føler likevel at vi har det veldig bra her til lands.

Ingrid Elise

19.03.2015 kl.11:22

Nordmenn er noen jævla frekke, kjedelige, asosiale, egoistiske, snåle og sære mennesker. Glad jeg har bodd i utlandet store deler av livet. Synes SÅ synd på utvekslingstudenter som kommer hit og blir skuffet. De kunne hatt det SÅ mye bedre i et annet land, der folk er mer inkluderende, åpne og sprudlende. Glad jeg nesten bare har utenlandske venninner.

KRISTINE GANGFLØT

19.03.2015 kl.13:15

Egeo: Takk! Ja, det er desverre veldig dyrt. Men mye som er irriterende på den lista her =)

KRISTINE GANGFLØT

19.03.2015 kl.13:19

irenglede: Enig i det, det er veldig mye bra her også, men så har vi mye å lære og!

KRISTINE GANGFLØT

19.03.2015 kl.13:22

Ingrid Elise: Takk for engasjementet! Er faktisk litt enig med deg, og tror at mange utvekslingsstudenter blir skuffa. De vennene de får er stort sett andre utlendinger. Selvfølgelig finnes det unntak, men det er nok ikke lett å komme hit og ikke kjenne noen. Har man vært litt i utlandet merker man fort hvor lite åpne nordmenn generelt er.

Marianne

19.03.2015 kl.23:06

Uenig i det meste.

Flytt til et tidligere kommunistland, så kan du oppleve dårlig mat (og at den er overalt for det er fremdeles skummelt med annen mat), høy grad av uhøffelighet hvis du ikke kan en form for slavisk språk, folk som ender opp på gata pga arbeidsløshet (noe som aldri skjer i Norge), stor grad av alkoholisme (men alkoholen er billig og lett å få tak i da =D yay...), utesteder som aldri stenger = folk som bråker i gatene absolutt hele natten. Det gjelder å reise til de stedene turister ikke går. Tsjekkia er så absolutt ikke Praha f.eks! Det er ganske overfladisk tankegang på mange av punktene dine...

KRISTINE GANGFLØT

19.03.2015 kl.23:55

Marianne: Hei! Kan skjønne at du er uenig når du sammenligner det med et land slik du beskriver der. Poenget var egentlig ikke å klage over Norge, for jeg vet hvor godt vi har det her og at vi ikke har noe å klage på. Men likevel er det noen ting jeg skulle ønske var annerledes, og der kommer lista inn i bildet.. Å klage på smakløs mat osv er jo overfladisk i seg selv egentlig, for vi har jo ihvertfall mat og gode råvarer. Så ville bare få fram noen ting som jeg mener kunne vært bedre her i landet og da. Selv om det selvfølgelig finnes land som sikkert er mye verre! =)

Charlotte

20.03.2015 kl.07:26

Fy søren, så bra skrevet!(:

Jeg kunne virkelig ikke fått sagt det bedre selv!

Jeg har reist en del i både gjennom livet mitt, og nå skal ikke jeg dra alle under en kam, men det finnes ikke en frekkere folkerase enn nordmenn. For ikke å snakke om lite imøtekommende og alt det du beskriver egentlig.

Det er til og med mennesker man kan starte i en klasse med, som ikke engang gidder å hilse, altså over et helt år...Vi har MYE å lære(:

20.03.2015 kl.21:12

vi liker heller ikke nav og barnevernet i norge

KRISTINE GANGFLØT

20.03.2015 kl.21:49

Charlotte: Å, så glad jeg ble for at du likte det jeg skrev! Og godt at noen forstår det jeg mener, for er ikke alle som gjør det. Men om man har vært ute og reist litt så tror jeg man får et litt annet perspektiv på ting! Vi har absolutt mye å lære :)

KRISTINE GANGFLØT

20.03.2015 kl.21:53

Anonym: Hehehe, sant! :)

Seilerfruen

26.03.2015 kl.13:08

Helt enig! kjempe bra skrevet! :)

trixxey

26.03.2015 kl.15:53

enig i det du skriver.. godt sagt.

Shani Maria

26.03.2015 kl.15:59

Åhhhh!!! Godt det er flere som legger merke til ting som rett og slett er helt hårreisende her i Norge. Det med høflighet er det noe jeg legger godt merke til hver eneste dag. Blir veldig vanskelig å komme overens med folk da. Veldig bra skrevet! Dette er svært sjeldent jeg ser og leser om :) Flott gjort av deg å legge ut dette! Ha en fin dag videre! :)

Edel Kristina

26.03.2015 kl.16:07

Haha, mye sant her...

Joanna

26.03.2015 kl.16:59

helt enig med alle de her, og jeg klager på disse tingene ofte. men! det er jo Norge og man blir vant til det etterhvert ! jeg har ikke så mye trekk til alkohol f.eks. at jeg må drikke hver helg, og bruke masse penger på det, så det gjør ikke noe for meg, personlig det som irriterer meg mest egentlig, er hvordan utelivet ser ut her i Norge. at man får ikke å gå til de meste nattklubbene, selv om man er 20 år eller eldre. Den måten som vaktene oppfordrer seg og nesten skylder alt på deg at du has bestemt å gå ut å drikke litt med venner, er helt uakseptabelt. I London for eksempel, er vaktene snille, og de sier til deg å bare passe på sakene dine, fordi det er mye folk som stjeler, og de sier det med et smil, så at man vet det skal være en godt tid ute. Ikke at man må føle seg skyldig fordi man har bestemt å gå ut.

En ting til at jeg absolutt kan ikke forstå her i Norge er det, at valget i produktene i butikker er så små man finner bare en type av hvert produkt ofte, og da man må være fornøyd med det, fordi det finnes ikke alltid andre alternativer.

Og det at butikker er stengt på søndager. Mener matbutikkene, de burde være åpent fra 10-20, kanksje? Sammen med apoteker helt galt at det finnes bare en apotek i Oslo som er åpent 24/7, mens det finnes 6 i byen som jeg er fra, som er mye mindre enn Oslo.

Og siste...nattransport..herregud. Det finnes ingen nattransport i Oslo, og da man må ta taxi hjem som koster rund 400 kroner, som man ikke alltid har med seg selv, som en student som kommer hjem etter en nattskift på jobb...

Madeleine

26.03.2015 kl.17:35

På vestlandet kan du godt si hei til fremmede på gata...Jeg har iallefall opplevd at vi vestlenninger er høfligere enn østlenninger.

KRISTINE GANGFLØT

27.03.2015 kl.01:07

Seilerfruen: Takk! Hyggelig at du er enig :D

KRISTINE GANGFLØT

27.03.2015 kl.01:07

trixxey: Tusen takk <3

KRISTINE GANGFLØT

27.03.2015 kl.01:08

Shani Maria: Ahh, så bra at det er flere enn meg som ser dette. Og takk for kommentaren! Ha en kjempefin dag du også! Håper du titter innom igjen <3

KRISTINE GANGFLØT

27.03.2015 kl.01:08

Edel Kristina: Ja, ikkesant :)

KRISTINE GANGFLØT

27.03.2015 kl.01:13

Joanna: Hei. så hyggelig at du kommenterte her også. Og er enig i det du skriver om vaktene. Har opplevd mye sånt jeg og oppigjennom. Men heldigvis så synes jeg det har blitt bedre. Men nå er jeg ikke ute så mye lenger da :) Hvilken by er du fra? Så rart at det er flere der enn i Oslo som du skriver. Nattransport er det generelt dårlig med ja. Det er helt sant :)

KRISTINE GANGFLØT

27.03.2015 kl.01:14

Madeleine: Det kan godt hende at det stemmer! Selv om ikke alle her er uhøflige. Men det er nok litt med folket og. Vi har en annen kultur.

Christine Schmidt-Barlindhaug

27.03.2015 kl.18:24

Er helt enig!

snart mamma til to 93

27.03.2015 kl.18:27

Helt enig!:) er så dyrt i dette landet. Går jeg på butikken for å handle litt biff kjøtt og kos en lørdag, kommer det alltid på 500 kr....så nå handler vi i sverige siden det ligger så nærme,kjempe billig. Å maten ja, hehe! Her hjemme lager jeg ofte maten med masse krydder, er jo så kjedelig mat i Norge. Likte innlegget ditt:) God helg:)

KRISTINE GANGFLØT

27.03.2015 kl.19:07

Christine Schmidt: Takk! Hyggelig å høre

KRISTINE GANGFLØT

27.03.2015 kl.19:08

snart mamma til to 93: Tusen takk for hyggelig kommentar! :) Drar til Sverige noen ganger vi og, og kan spare en del på det :) Er så mye god mat å finne! Noen sverger til den Norske maten, men jeg synes det er spennende å prøve litt annet!

Stine Cassandra

27.03.2015 kl.22:34

Er så enig! Og skrev nettopp et innlegg om at nordmenn har noe å lære når det gjelder det å være så inneslutta. Mange her virker så sykt kalde og selvopptatte.. Jeg har faktisk gått i bakken her før, og nesten svimt av (klarte så vidt og komme meg opp), og ingen løfta en finger for å prøve å hjelpe meg opp, de som gikk forbi bare så en annen vei, lol. Virker som om folk er redd for å prate med folk de ikke kjenner fra før av, som om vi har noen fæle sykdommer de må holde seg unna..

Kibo

28.03.2015 kl.18:34

Haha jeg lo av den ene. Noen ganger er det utrolig kleint på venterom når mangen min romler foreksempel. Enda verre er venterommet på legekontoret mitt hvor stolene er satt i en ring tett inn til hverandre og du må stirre på personen ovenfor deg, haha, Det er det verste >_>" Jeg vil helst sitte litt for meg selv hos legen fordi jeg redd for andre sine sykdommer som kan smitte meg da.

KRISTINE GANGFLØT

30.03.2015 kl.14:45

Stine Cassandra: Oi, så utrolig den situasjonen du beskriver. Det er jo rett og slett skremmende at folk ikke griper inn. Folk er redde for å bry seg. De vet ikke helt hva de skal gjøre og lar heller være. Håper denne trenden snur! Folk har ikke vondt av å bry seg litt..

KRISTINE GANGFLØT

30.03.2015 kl.14:50

~.~W A T A S H I: Hehe, kjenner meg igjen i det du beskriver fra venterommet.

Nerija

05.04.2015 kl.21:55

det var et veldig bra innlegg og jeg er skikkelig enig!

Siden du klarte alt dette så bra så hadde det bet gøy om du tok med barnevernet også. Det er jo helt forferdelig her i Norge...

KRISTINE GANGFLØT

05.04.2015 kl.22:43

Nerija: Tusen takk! Veldig snilt av deg å si det. Det kunne jeg gjerne gjort, men jeg vet ikke for mye om det og synes det er litt skummelt å uttale meg hvis ikke jeg er sikker. Da må du tipse meg evt? Send meg gjerne en mail på det :)

Anita

06.04.2015 kl.02:43

Hvis dette er de største problemene med Norge så viser det bare hvor bra landet faktisk er. Hvis vi ikke har større problemer enn stive hofter og ikke kunne finne en taxi hvor enn du er har vi det faktisk sinnsykt fint :)

may lise

06.04.2015 kl.02:58

Flott innlegg! Skulle jeg skrevet noe slikt selv kunne jeg nok risikert et innlegg lengre enn langt, Norge er for meg et land som faller lengre og lengre ned på lista, dessverre... Har en plan og drøm om å bosette meg i Tyrkia etterhvert 😉

Lisa Amalie

06.04.2015 kl.10:44

Enig! Ihvertfall med siste punktet og det med været her i Norge. ELSKER utlandet for der kan man gå med hva man vil uten at det skal se teit ut. Her i Norge ser folk rart på den personen som går med shorts og topper når det er høst. Vinteren skjønner jeg, men høsten funker. Selv om Norge er et kaldt land som regel.

Veldig bra innlegg!

Helene

06.04.2015 kl.10:44

Flott innlegg, veldig enig i det meste, men det med været... Okei, skal det vere sagt bur eg rett utanfor Bergen, byen der det regner hele året. Men for å være ærli så er det faktisk betre med regn i 10 mnd enn sol i 10 mnd. Du ser jo mennesker i andre land, som ned i Afrika, mennesker tørster og får ikkje nok vann til å overleve, i motsetning til oss nordmenn som får alt for mykje vann, vi står gjerne ein halv time i dusjen og bruker ekstremt mykje varmt vann, så har du dei i andre land som må bade i ei elv. Ikkje nok med det, er elva rein da? -Neppe! Eg trur at vi har det alt for godt her i Noreg og tenker berre på oss sjølv. Og priser på butikken. Det er greit att det er utrulig dyrt med mat i Noreg om du berre skal handle inn for ein kveld. For det første kan eg garantere att det er kvaliteten som gjer der. For det andre så hadde butikkene gått i minus om vi hadde sunket prisene, pga. Porto, osv. Dei som jobbar i butikk hadde kanskje ikkje fått ein så bra lønn, og heller sunket i lønn. Men alt i alt skal eg seie meg enig att prisene er alt for høge! Kva får du for ein 10'er? Ikkje ein tyggis pakke eingong. Nå blei det litt meire tekst enn eg trudde med blanding av nynorsk og bokmål, haha! Håper du forstod nåke av det eg skreiv i det heile tatt, uff! Men god påske, 1 dag igjen, 1 dag!! Haha!

06.04.2015 kl.13:11

For meg er musikken også ganske ille. Spesielt russemusikken er ekkel og uhøffelige tekster

Kis

06.04.2015 kl.17:25

Trangsynt og bortskjemt

Hvis du ikke like været i norge så e det bare å flytte?

Nei

07.04.2015 kl.00:33

Jeg er faktisk ikke helt enig. Jeg bor her i Oslo, og folk jeg går forbi sier jeg hei til, og ofte får jeg er hei og et hyggelig smil tilbake.

Det kommer mye ann på person til person om man har lyst til å danse, og her i Oslo er det masse dans og underholdning sånn sett.

Dette landet er ikke akkurat New York hvor du bare kan rope på en taxi også kommer den, men hvis jeg kjører på veien, så er stort sett nesten 40% av bilene jeg ser taxier.

Det eneste jeg kan sa at jeg er 100% enig i er været, men det får vi ikke gjort noe med☺️

KRISTINE GANGFLØT

07.04.2015 kl.23:22

Anita: Hehe, ja du sier noe! :) Det er småting å klage på framfor mange andre steder! Men vi har også litt å lære av andre

KRISTINE GANGFLØT

07.04.2015 kl.23:24

may lise: Takk for kommentar! hehe.. skulle likt å se den lista :) Tyrkia er jo kjempedeilig :)

KRISTINE GANGFLØT

07.04.2015 kl.23:27

Lisa Amalie: Hehe, veldig deilig å kunne gå med litt mindre klær i utlandet ja! Mest pga varmen tenker jeg da ;) Men greit at ingen ser rart på deg da. Men steder i Asia er det faktisk sånn, selv om det er ekstremt varmt der ;)

KRISTINE GANGFLØT

07.04.2015 kl.23:29

Helene: Takk for langt og engasjerende innlegg! Egentlig så har vi jo ingenting å klage over her, men likevel er det en del ting som irriterer oss og som vi skulle ønske var annerledes. Ingen steder er perfekte, men vi har det jo fint! Mange tenker vi er søkkrike pga lønningene våre, men om man ser på utgiftene, så stemmer ting overens. Kjipt at ferien er over :(

KRISTINE GANGFLØT

07.04.2015 kl.23:30

Anonym: Hehe, kan si meg enig i det! :)

KRISTINE GANGFLØT

07.04.2015 kl.23:36

Kis: Det kunne jeg selvfølgelig gjort. Men det har seg nok sånn at det er veldig mange ting som er bra med Norge. Jeg er hverken trangsynt eller bortkjemt. Jeg VET hvor godt vi har det i Norge og har skrevet flere innlegg om det tidligere, men uansett hvor godt vi har det så er det ting vi irriterer oss over her og ting vi ønsker skulle vært annerledes. Vi har også noe å lære av andre på visse områder. Dette betyr ikke at jeg ikke er fornøyd eller at jeg mener at vi ikke har det godt i Norge!

KRISTINE GANGFLØT

07.04.2015 kl.23:39

Nei: Neida, det er heldigvis ikke 100% sånn, at folk ikke hilser osv. Og godt er det. Men Norge er generelt dårligere på det enn andre land. Oslo er også en by med mange kulturer, og det kan jo også ha dratt goder med seg med mer åpne og danseglade folk!!

Været får vi ikke gjort noe med desverre, men hender jo vi har gode sommere.. Bare synd med kulde så lenge

Skriv en ny kommentar

 • Kontakt/sponsing

  kristine.gangflot@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Translate

  Instagram

  Annonser

  SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

  planfadder1 photo planfadder1_zps84467b24.jpg

  Blogglisten

  Norske blogger

  kvinneunivers photo kvinneunivers_Fotor2_zps885c3bfe.jpg  Bloggdesign

  hits