Å VELGE EN UTLENDING

Hei alle vakre mennesker! 

I dag tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg litt utenom det vanlige. Dette både på grunn av spørsmål jeg har fått, spekulasjoner og fordi jeg har litt lyst til å si noe om det selv også. 

Å finne kjærligheten er ikke nødvendigvis en enkel sak. Noen slår seg til ro tidlig, mens andre er kanskje både i 30-åra eller 40-åra før "den rette" dukker opp. Jeg fant min drømmemann i en alder av 30 år. Sent vil kanskje mange si, men akkurat passe vil jeg si. Hvor man finner den rette er heller ikke gitt. De fleste ender gjerne opp med en fra samme by eller nærområdet, og er det en times kjøretur til vedkommende, så ansees det som langt unna. Jeg fant min på andre siden av jordkloden..!

Man kan ikke velge hvem man skal falle for, men man kan velge om man vil satse eller ikke til tross for følelsene som er der. Da jeg ble kjent med Mailson var det ingen tvil om at jeg ville satse på dette. Andre vil kanskje mene at det er helt utenkelig å starte et forhold med en på andre siden av jorda, men som det så fint heter: Alt er lov i krig og kjærlighet. I min kropp har hjertet alltid stilt med det sterkeste kortet, og det er jeg veldig glad for. 

 

Når det er sagt, så får du mye på kjøpet om du velger å bli sammen med en utlending...Iallefall om personen i utgangspunktet ikke bor i Norge.  Det er en del ting man bør være forberedt på, og det vil jeg dele med dere:

♥  Folk vil være skeptiske. Noen vil tro at det ikke er ekte kjærlighet og at spesielt personen som kommer fra utlandet ble sammen med deg fordi du er fra Norge. Som om Norge er så utrolig bra at man vil fake følelser osv. bare for å komme hit. Mulig det er sånn i noen få tilfeller, men i de fleste tilfeller så er det nok fordi man liker hverandre. Etter alt vi har gått igjennom så langt (og vi er langt fra ferdig med prosessen), så tror jeg de færreste vil gå igjennom dette for moroskyld. Jeg vil heller si at forholdet sannsynligvis er enda sterkere nettopp fordi man er villig til å gå igjennom en lang og vanskelig periode for kjærligheten. 

Ting tar tid. Dette er ikke dette en prosess som er gjort over natta. Det er mange valg som må taes når du velger en utlending, og man må både være sikker og rask i sine beslutninger. Kommer man til det punktet at man vil søke om familiegjenforening for at man skal kunne bo sammen i Norge, er behandlingstiden i dag på 12 måneder for vanlige saker. I noen saker er behandlingstiden enda lenger. Mange land trenger visum for å komme hit og da kan dette være en lang prosess også. 

Du blir ikke rik av det. I mange tilfeller kan personen du er sammen med oppholde seg i Norge mens dere venter på å få innvilget søknad om f.eks familiegjenforening. Men personen kan ikke jobbe, og dere får heller ingen støtte eller gratis norskkurs. Skal han/hun gå på kurs må man betale det selv. Det vanlige kurset for innvandrere i Norge koster 2000kr i mnd for to kvelder i uka, og ca 5000kr for fem dager i uka (a 3,5 time). Man kan selvfølgelig vente til man får oppholdstillatelse, for da får man det gratis (hvis man er gift), men når behandlingstiden er så lang som den er og du er avhengig av å kunne språket for å få jobb senere, så er det ikke rart at mange velger å begynne på kurs selv om man må betale selv. 

Vanskelig å få nye venner. Hvis du har vært ute og reist litt så vet du at i mange land er det utrolig lett å få seg nye venner. Folk er veldig interessert i å bli kjent med deg, og folk vil ha deg med ut for å finne på ting. Sånn er det desverre ikke i Norge. Her er folk stort sett opptatt med sitt og fornøyd med de vennene de har. Å få venner her kan være utrolig vanskelig, og i tillegg virker ofte nordmenn litt "lukket", noe som ikke akkurat gjør det lettere å ta kontakt. Dette kan være ganske frustrerende for personen som kommer hit, så tror det er viktig at man har det i bakhodet. Min kjære har stort sett blitt venn med noen av mine venner og ellers har han blitt kjent med noen andre utlendiger fra norskkurset. 


Til tross for disse tingene er jeg utrolig glad for at jeg valgte nettopp en utlending. Ikke fordi han er utlending, men fordi han er akkurat den mannen jeg vil dele resten av livet mitt med. Når kjærligheten er sterk nok spiller det ingen rolle hvor man er fra, man må bare finne sin måte å ordne det på. Det byr på noen ekstra utfordringer, men det byr på utrolig mange ektra gleder også. Å se litt utafor vår egen lille boble, og tørre å bli kjent med en annen kultur og personene derfra kan gi deg utrolig mye flott. Det kan føles veldig urettferdig at man skal igjennom så mye mer styr og lange tider med usikkerhet og venting bare fordi man har funnet en person som er fra en annen verdensdel. Men uansett hvor mye man må igjennom så er det verdt det. Og jeg råder alle til å følge hjertet om man kommer i en lignende situasjon.

Som nevnt tidligere så er vi midt i prosessen og venter nå på å få svar på søknad om oppholdstillatelse. Jeg har tidligere søkt en del på nettet om saker som dette, men har egentlig ikke funnet så mye skrevet av personer som faktisk har vært i slike situasjoner. Derfor vil jeg fremover dele både erfaringer og tips på dette feltet, men jeg vil vente med å lage egne innlegg om det til ting er i orden for vår del. Da har jeg enda mer grunnlag, fordi da vet jeg mer, men fram til det er folk hjertelig velkommen til å spørre om dere lurer på noe om familiegjenforening, oppholdstillatelse eller lignende. Jeg har lært en del i løpet av det siste året og vil mer enn gjerne hjelpe andre. :)


Til slutt et lite bilde fra vår første tur sammen til Oslo! :)

Er litt spent på om det er flere enn meg som har funnet kjærligheten utafor Norge? Eller om noen har noen tanker om det å "velge" en utlending?

#kjærlighet #utlending #innvandrer #opphold #norge #brasil #udi #søknad #norskkurs #glede #oslo #fredrikstad

planfadder2 photo planfadder2_zps9d2d20a2.jpg

32 kommentarer

Emma Synnøve

20.03.2015 kl.19:42

Så koselig!!

moren min fant kjærligheten med en fra egypt, og han har nå vært i norge i 2 år og de har det kjempe fint :)

jeg har en kjæreste fra afghanistan og han har bodd i norge i 8 år :)

karoline

20.03.2015 kl.21:07

Jeg hadde en stor flørt med en Inder alle de 6 gangene jeg var i India, men turte ikke ta sjansen.

KRISTINE GANGFLØT

20.03.2015 kl.21:51

Emma Synnøve: Ja, ikkesant! Veldig koselig :) Så koselig for deg også! Du ble kanskje kjent med han i Norge du da? :)

trixxey

20.03.2015 kl.21:51

moren min har også funnet sin kjærlighet utenfor norge. han er i fra tunisia, men er enda ikke kommet til norge..

ha en fin helg :)

KRISTINE GANGFLØT

20.03.2015 kl.21:52

karoline: Oi, så mange ganger ja. Kan forstå deg litt og da. Det er en sjanse å ta, og man må føle at det er det eneste riktige å gjøre. Jeg angrer ikke, men alt har med den go´følelsen å gjøre tror jeg! Angrer du på at du ikke tok sjansen!

KRISTINE GANGFLØT

20.03.2015 kl.21:53

trixxey: Så spennende da! Det kan være en lang prosess, men det blir bra til slutt da :)

Nora

20.03.2015 kl.22:27

Moren min som er svensk fant en norman i australia . Hehe ((:

KRISTINE GANGFLØT

20.03.2015 kl.22:31

Nora: Hehe, så gøy! Man vet aldri hvor man plutselig finner noen :)

Norah

20.03.2015 kl.22:43

Kjærlighet har ingen grenser!

For et fint innlegg.

Jeg er sammen med en fra Libanon. Han er født og oppvokst her. Men det er selvsagt fortsatt litt kulturforskjeller vi prøver å forholde oss til.

Ellers, så har jeg vært sammen med han i fire år og vi er super lykkelige.

Har ingenting å si hvilken religion en har, hudfarge, osv.

Emma Synnøve

20.03.2015 kl.22:47

Jeg ble kjent med han i Norge ja :) han bor heldig hvis ikke på andre siden av jorda hehe, men han bor jo 7-8 timer unna da .. kipt det dere med avstand altså!

Silje

22.03.2015 kl.13:03

Så utrulig flott innlegg! :) Kjærlighet har ingen grenser!

missnano

22.03.2015 kl.15:17

Så skjønt! Ønsker dere masse lykke til ^^

22.03.2015 kl.22:46

Bra skrevet

Julianne Trøsken

22.03.2015 kl.23:01

Utrolig bra skrevet! Kjærlighet kan du finne hvor som helst og med hvem som helst, uansett alder, kultur osv. :)

Jeg har ennå ikke funnet kjærligheten. Men jeg er bare 22 år, så jeg har jo god tid til å finne den rette og den store kjærligheten. Jeg håper jo selvfølgelig han dukker opp snart, men det får bare tiden vise :)

Dere var utrolig fine sammen btw! :)

23.03.2015 kl.00:03

Kjæresten min er fra Tyrkia, men han har bodd her en stund nå <3

Karoline Johannesen

23.03.2015 kl.09:28

Jeg var sammen med en mann fra Nederland i et års tid og hadde mange planer. Desverre varte det ikke, men det at han og jeg kom fra forskjellige land var aldri noe problem.

KRISTINE GANGFLØT

23.03.2015 kl.23:47

Norah: Tusen takk! Er sant det du sier, det har ingenting å si så lenge forholdet er bra! Kulturforskjeller vil det alltid være litt av, men det kan også være positivt. Man kan lære av hverandre :)

KRISTINE GANGFLØT

23.03.2015 kl.23:48

Emma Synnøve: Oi, 7 - 8 timer er nok det. Da må man planlegge når man skal treffes. Men om man ser at det fungerer så flytter man vel til hverandre etterhvert!? :D

KRISTINE GANGFLØT

23.03.2015 kl.23:49

Silje: Tusen takk! Sant det du sier. Alt er faktisk mulig om man elsker hverandre! <3

KRISTINE GANGFLØT

23.03.2015 kl.23:49

missnano: Tusen takk! Det setter vi veldig pris på <3

KRISTINE GANGFLØT

23.03.2015 kl.23:50

Anonym: Takk! :)

KRISTINE GANGFLØT

23.03.2015 kl.23:52

Julianne: Tusen takk! <3 det var utrolig mange fine ord :D Ja, du har god tid, men han kan jo dukke opp når som helst, og når du minst venter det! <3 Og noen ganger må man gjennom noen dårlige forhold før man finner en som er perfekt! Andre finner den rette med en gang :D Bare å nyte tiden iallefall, og la det som skjer skje!

Takk! Synes også vi kler hverandre <3

KRISTINE GANGFLØT

23.03.2015 kl.23:53

Anonym: Okay! Da vet du jo litt hvordan det er :D deilig at han har bodd her en stund så slipper dere mye styr med papirer!

KRISTINE GANGFLØT

23.03.2015 kl.23:53

Karoline Johannesen: Nei, der kan du se! Det er ofte bare bra synes jeg, for da kan man lære det beste fra to kulturer! :D

Emma Synnøve

24.03.2015 kl.09:01

Vi har vært sammen i 5 måndeder nå, vet ikke helt enda, men har snakket om at han kanskje skal flytte nærmere som foreksempel Arendal som er 40 minutter unna meg, eller Tvedestrand som er 20 minutter unna :-) jeg håper virkelig han gjør det, for jeg har ikke muligheten selv :(

KRISTINE GANGFLØT

24.03.2015 kl.09:25

Emma Synnøve: skjønner!! Ja det får vi håpe! Er ikke så lett med avstand, men er forholdet sterkt nok <3 da går alt!! Heier på dere!!

Emma Synnøve

24.03.2015 kl.09:27

Tusen takk!

KRISTINE GANGFLØT

24.03.2015 kl.20:40

Emma Synnøve: <3

:) nerell

27.03.2015 kl.10:38

kjæresten min er vietnameser, men han er oppvokst i Norge :)

KRISTINE GANGFLØT

27.03.2015 kl.11:37

nerell: Så hyggelig :)

Ingeborg Bjorland

27.03.2015 kl.13:40

Så koselig <3

Var sammen med en amerikaner i nesten to år, men det ble nettopp slutt.

KRISTINE GANGFLØT

27.03.2015 kl.19:05

Ingeborg Bjorland: Jaaa er veldig kost! Synd at det tok slutt med dere da :(

Skriv en ny kommentar

 • Kontakt/sponsing

  kristine.gangflot@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Translate

  Instagram

  Annonser

  SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

  planfadder1 photo planfadder1_zps84467b24.jpg

  Blogglisten

  Norske blogger

  kvinneunivers photo kvinneunivers_Fotor2_zps885c3bfe.jpg  Bloggdesign

  hits