PERFEKT LØRDAGSMIDDAG OG DESSERT!!
Hei alle fininger ♥
Etter to dager med jobbing på hytta som klargjøring til bryllupsfest, kom vi i dag sultne og våte hjem. Det begynte selvfølgelig å regne i dag, så vi fikk ikke gjort så mye som vi håpet på, men det kommer heldigvis flere dager :) Det ble en lang, varm dusj og så var det på tide å finne ut hva vi skulle spise. Jeg orka ikke å stå på kjøkkenet i flere timer, og trodde egentlig ikke vi hadde noe særlig i huset heller. Hele matsituasjonen virket litt håpløs en periode, men jaggu klarte vi ikke å få til noe likevel.
I skapet fant jeg en pakke lasagne fra Toro og i fryseren lå det kjøttdeig. Hurra! Dette ble dagens redning!! Jeg fulgte litt av oppskriften på toropakka, samtidig som jeg gjorde min egen lille vri på den! Oppskriften kommer under bildet!
INGREDIENSER.
- Kjøttdeig (ca 600g)
- Hvitløk
- løk
- champignon
- smør
- lasagneplater
- krydderblanding
- revet ost
OPPSKRIFT MIDDAG!
- Sett ovnen på 200 grader.
- Hakk opp hvitløk, løk og champignon. Stek dette i smør i stekepannen. (vil du ha et sunnere alternativ, kan du bruke f.eks rapsolje).
- Tilsett kjøttdeigen og brun den i panna sammen med hvitløk, løk og champignon (se bildet under).
- Hell over krydderblandingen. Jeg brukte blandingen fra toro, men om du ikke har det, kan du lage din egen ved hjelp av kajennepepper, pepper, paprikapulver, cummin, oregano og basilikum. Bland dette godt i i kjøttblandingen.
- Tilsett 7 dl melk. Her kan du velge hvor mye melk og evt. vann du vil ha. På toropakka står det 7 dl melk og 5,5 dl vann, men jeg synes det blir for mye og ville heller ha en litt fyldigere kjøttsaus. Derfor holdt jeg meg til 7 dl melk.
- La dette småkoke i ca 3 minutter.
- Nå skal alt i formen på ca 20x25 cm. Legg lagvis kjøttsaus og lasagneplater til du har 3 lag med lasagneplater. Det skal være kjøttsaus i bånn.
- Topp det hele med deilig revet ost. Ønsker du det kan du krydre med f.eks litt oregano på toppen.
- Sett formen midt i ovnen og la den stå i ca 30 minutter. Server gjerne med en frisk salat.
TIPS TIL MIDDAGEN!
- Bruk MYE kjøttdeig. Det er ikke noe godt om du sliter med å fordele kjøttet utover, så pass på å ta rikelig.
- Bruk andre ingredienser i lasagnen. Bruk gjerne løk, sopp eller andre ting for å gjøre lasagnen ekstra god. Liker du sterk mat kan du f.eks hakke opp fersk chili og ha i kjøttsausen.
- Ikke bruk for stor form. Jeg synes det er bedre å bruke en form som er "for liten" enn en som er for stor, for da får du iallefall en god høyde på lasagnen og den setter seg også bedre.
- Ikke bruk for mye væske. Jeg synes det som står på lasagnepakkene er alt for mye væske. Det er mye bedre med en litt fastere og mer kremete konsistens.
DESSERTEN!
Denne desserten må være noe av det enkleste du kan "lage". Jordbær med sukker og fløte... Gud, så utrolig godt! Dette er en av mine sommerfavoritter og selv om ikke sommern er her helt enda, så var det utrolig godt å kose seg med noe som minner om sommeren! Elsker denne desserten!
Tror ikke jeg trenger å skrive noen oppskrift til denne, men her er et par bilder:
NAAAAMMMMMM... :)
Hva synes du om lørdagens middag og dessert?
Har du noen tips når det kommer til å lage lasagne?
#mat #middag #dessert #lasagne #jordbær #fløte #sukker #sommer #tips #middagstips #oppskrift #dagensmeny #kjøttdeig #matprat
PS: Vil du være med på GIVEAWAY, klikk HER. Vinner trekkes i morgen! (søndag 10/5)
KLIKK HER FOR Å FØLGE MEG PÅ FACEBOOK! <3

Maren Helgemo - Ned 25kg så langt
10.05.2015 kl.00:11
Iselin Renée
10.05.2015 kl.09:23
Hege
10.05.2015 kl.10:42
Lenge siden jeg har laget lasagne, takk for påminnelse. :)
Jeg liker å bruke finhakket gulrot og squash i, og masse frisk basilikum og oregano.
Jordbær og fløte er jo en klassiker. Gleder meg til skikkelig jordbærsesong!
God søndag!
spisogspar
10.05.2015 kl.10:57
KRISTINE GANGFLØT
10.05.2015 kl.13:39
KRISTINE GANGFLØT
10.05.2015 kl.13:39
KRISTINE GANGFLØT
10.05.2015 kl.13:40
God søndag til deg og <3
KRISTINE GANGFLØT
10.05.2015 kl.13:41