NY REKLAME PÅ BLOGGEN! :D

Jeg har fått min første reklame på bloggen. Jeg er som de fleste har fått med seg Plan-fadder, noe jeg har vært siden jeg var 18 år, men det fadderbarnet jeg har nå, har jeg sammen med Mie :) Det er ei lita jente på 5 år fra Laos, og i Mars blir vi de første fra Norge til å besøke et fadderbarn i Laos.

Å være fadder gir en utrolig god følelse, og det er veldig interessant å kunne følge et barn og utviklingen i deres lokalsamfunn. Man lærer mye om hvordan de har det på stedet, hva som trengs av hjelp og hvordan Plan jobber for å gi barna og familiene deres en bedre hverdag. Å være Plan-fadder koster 275kr i måneden. Mye tenker du kanskje? Lite tenker jeg! :) Tenk på hva du for eksempel kan ofre for å gi noe til noen som trenger det mye mer. Hva med å droppe...


nattmaten en dag du har vært på fest... 
et par drinker på byn... 
lage middag hjemme istedenfor å spise på restaurant... 
en handletur på kiwi som igrunn var helt unødvendig... 
en fotballkamp.. 
en topp du absolutt ikke trenger.. 

 

Man kunne fortsatt i det uendelige, men poenget er at det skal ikke så mye til :) Alle kan bidra.

Men skulle ikke dette innlegget dreie seg om reklame?

Joda, i dag har jeg vært i kontakt med Plan-Norge og inngått et slags samarbeid med dem. Jeg skal reklamere for dem på siden min, og håper at det kan bidra til at de får enda fler faddere! I motsetning til mange andre som reklamerer, får ikke jeg betalt for denne reklamen. Da ville poenget vært borte i og med at dette handler om å hjelpe andre, og det koster meg ingenting å ha en flott banner på bloggen min!

Jeg er også rimelig stolt over meg selv i dag, for jeg har for første gang i historien lagd en html kode med kobling. Jeg fikk først bildene og så en url kode jeg kunne linke til, og så googlet jeg litt for å lære litt om hvordan bruke html-koder. Etterhvert fikk jeg inn bildene i designet mitt, og til slutt med kobling. Trodde aldri jeg skulle klare det! Jeg har en reklame på venstre side på forsiden og en reklame under innleggene mine. Klikk gjerne på dem for å komme til Plans faddersider. Der kan du enten lese mer om hva de gjør, eller rett og slett bli fadder selv! :)


Bildet er hentet fra plan-norge-no

PS: pga. personvern velger jeg å ikke poste bilde eller informasjon om vårt fadderbarn før vi har avklart med dem at det er greit.

 

Er du fadder eller ønsker å bli det?

Har du reklame på bloggen din?

 

#reklame #plan-norge #fadder #html #fattigdom #reise  Vil du følge meg og Mies reise rundt jorda, klikk på denne linken: FACEBOOK

 

En reise fra 7. februar til 9. april

ER VI KJENDISER NÅ? :p

Da kom det på trykk, 10 dager før avreisa, bretta utover både forsiden og en dobbeltide i den lokale avisa "Byavisa". VI SKAL UT PÅ TUR! Forrige tirsdag var vi på intervju på den lokale caféen "verdensspeilet". Det resulterte i en flott repotasje av Elisa Byman-Brattås. Nettavisa kan leses her! Enjoy!!

 

 

 Her er også noen flere bilder som ble tatt i forbindelse med repotasjen.

#reise #jordarundt #repotasje #avisa #kjendiser #fredrikstad

 

 

Hva synes du?

 


 

  Vil du følge meg og Mies reise rundt jorda, klikk på denne linken: FACEBOOK

 

En reise fra 7. februar til 9. april

SOLBRILLE-FIN TIL JORDA RUNDT REISA!

I skrivende stund er det bare 12 dager igjen til reisa. En reise som forhåpentligvis skal være fylt med myyye SOL. Og så er det jo viktig å ta vare på øya sine, så hvorfor ikke dra av gårde med noen ganske snasne solbriller. Både kult og fornuftig :)

Før sommern i fjor gikk jeg for første gang til innkjøp av ekte solbriller. Vet ikke hvor mange briller jeg har hatt som både har vært billige og forferdelig dårlige. Man merker faktisk forskjell når man får på seg briller med kvalitetsglass. De første brilline ble pilotbriller fra Maui Jim. De har veldig bra glass, er lette og ser kule ut! :) Jeg er veldig fornøyd med dem.

Meeeen, det er vel greit å ha noe å bytte med. Viktig at brilla passer til klærne og alt sånn :p Man kan finne mange grunner til å kjøpe seg nye solbriller, og det var vel nettopp det jeg gjorde. Jeg bare måtte ha noen nye, og valget falt på noen klassiske Ray Ban briller. And I love them!! De er svarte, firkantet, lette, og passer til alt :D

Begge brillene er kjøpt hos Interoptik, og det som er så flott der er at jeg for det første får 15 % på alle briller fordi jeg har linsekonto der, og så kan jeg velge å betale litt hver måned helt uten at ekstra renter påløper. Utrolig deilig! 

 

Så la oss ta en titt på brillene...

 

Ray Ban

(koster ca 1600,- på Interoptik) 

Maui Jim
 

Hva synes du om brillene?

Hva slags briller bruker du selv?


-Kristine-

#solbriller #sommer #sol #reise #ferie #jordarundt  


 Vil du følge meg og Mies reise rundt jorda, klikk på denne linken: FACEBOOK

 

En reise fra 7. februar til 9. april

FILMER DU MÅ SE! :) Del 2

 • 24.01.2014 kl.17:54
 • //
 • Filmer

City of God


 

I 1960-årene bestemte myndighetene i Rio de Janeiro seg for å gjøre noe med den synlige fattigdommen. Fra verdens vakreste strender og hoteller kunne turistene skimte de beryktede favelaene - slumbebyggelsen på åssidene - og risikere å bli minnet om karnevalsbyens store sosiale forskjeller. Derfor ble boligprosjektet Cidade de Deus - "Guds by" - realisert på betryggende avstand. Ute av syne, ute av sinn. "Guds by" ble trolig navngitt med de beste hensikter, etter kort tid blir navnet misvisende og ironisk. Stedet forfaller til et lovløst territorium hvor til og med korrupte politimenn sjelden våger seg inn, et inferno med egne lover og regler og en farlig indikasjon på hvor sårbart et sivilisert samfunn er. Vi møter den unge Buscapé - "Raketten" - som forteller historien om hvordan rottereiret settes i brann. 

Forvandlingen er en påminnelse om at det siviliserte samfunnet vi tar for gitt, egentlig er en luksus. Historien begynner i en solvarm landsby med jordfargede bungalower i 1960-årene, hvor barna spiller fotball og smånasker. Den ender i en skyggefull slum hvor gatene kryr av bevæpnede små krigere på 80-tallet. Narkotikaen florerer, våpnene har blitt større, og skurkene yngre. Rakettens nemesis er barnemonsteret Dadinho - "Knerten" - som i et blodbad vokser opp til den psykopatiske bandelederen Zé Pequeno - "Småen". Mens Raketten prøver å unnslippe volden i slummen, velter Småen seg i orgier av vold og kriminalitet for å bli Cidade de Deus' hersker. 

Selv om volden dominerer, er ikke filmen uten humor: når for eksempel en av skurkene kaprer en bil, ender han opp med å måtte dytte den. Til tross for det mørke temaet erCity of God nesten foruroligende underholdende, med skremmende troverdig skuespill og bunn-solid filmhåndverk. De heftige virkemidlene gir publikum opplevelsen av å oppleve ekte synsinntrykk, snart hit, så dit. Lydsporet er heftig samba, som gir en besynderlig party-stemning når bandekrigene utkjempes. Filmen er en blanding av autentisitet og flash, og som med sin tidstypiske bruk av musikk, tilbake-vending i tid og hverdagslige fortellerstemme er mer i slekt med Scorseses mesterverk Goodfellas enn Babencos Pixote, som også handlet om gatebarn i Rio. 

Filmen er basert på Paulo Lins 600-siders, bestselgende selvbiografi. Skuespillerne er med få unntak rekruttert fra amatørteatergrupper i slummen. Filmen kunne ikke spilles inn i Cidade de Deus fordi det fremdeles er for risikabelt, og regissørene Meirelles og Lund valgte slumområder som var marginalt tryggere. 

City of God har begrenset seg til det den kjenner og vet, nemlig å berette en ikke-lineær historie fra en av verdens voldeligste slumområder. Her er ingen romantiske sidespor eller politisk korrekte løsninger eller moralske synspunkter. Enkelte kan nok oppleve reklamefilmspråkets høyt utviklede estetikk og macho filmbravur som upassende. Likevel makter regissørene å ta oss med inn i rollefigurenes hverdag slik at vi, i likhet med dem, ikke kan se for oss noe liv utenfor "Guds by". De moderne fortellergrepene gjør at de to timene i salen flyr, og filmen når et bredere publikum enn de som frekventerer festivaler og filmklubber. City of God er en brutal og tøff filmopplevelse det er umulig å ignorere. 

 

 

De urørlige


 

De urørlige er en oppløftende komedie om vennskap, tillit og menneskelige muligheter, og er den sanne historien om to menn som aldri skulle ha møtt hverandre.


Mangemillionæren Philippe er lammet fra nakken og ned etter en paragliderulykke og må leve resten av livet i rullestol. Han bor i luksuriøse omgivelser i Paris og skal ansette en ny pleieassistent. Den eneste som skiller seg ut av søkerne er Driss som kun har søkt på jobben fordi han må vise at han er aktiv arbeidssøker for å beholde trygdepengene. Snart begynner et usannsynlig kameratskap forankret i ærlighet og humor mellom to individer som på overflaten ikke ville hatt noe til felles.

Dette er årets feel-good film og er basert på en utrolig, men sann historie. Filmen har blitt et internasjonalt fenomen og er den mest inntjenende ikke-engelskspråklige filmen i historien. Filmen som er sett av 20 millioner franskmenn har dessuten blitt valgt til deres Oscar-kandidat. 

 

 

Hotel Rwanda


 

For 10 år siden, da Rwanda opplevde det verste folkemordet i Afrika i moderne tid, lovte en mann å gjøre alt som sto i sin makt for å beskytte sin familie - og samlet til slutt nok mot og styrke til å redde mer enn 1.200 mennesker fra den sikre død. 

"Hotel Rwanda" forteller den rørende og sanne historien om hverdagshelten Paul Rusesabagina (Don Cheadle), en hotelldirektør i Rwanda, som i all hemmelighet brukte sin posisjon for å skjule over 1000 flyktninger under borgerkrigen. Mens resten av verden lukket øynene for det som skjedde, åpnet Paul sitt hjerte, og er et levende bevis på at man med ekte medmenneskelighet og omtanke kan utrette mye - uendelig mye


 

 Informasjon og bilder fra filmene er hentet fra filmweb.no

 

Jeg synes alle filmene er helt fantastiske på hver sin måte! Enjoy!

 

Har du sett eller fikk du lyst til å se noen av disse filmene? Kom gjerne med tips til andre filmer også! 

#filmer #movies #drama

 


 Vil du følge meg og Mies reise rundt jorda, klikk på denne linken: FACEBOOK

En reise fra 7. februar til 9. april

 

FILMER DU MÅ SE ! :) Del 1.

 • 22.01.2014 kl.23:58
 • //
 • Filmer

Hva er vel bedre enn å slenge seg i sofaen godt innrullet i et deilig pledd, kaffen på bordet og en skikkelig god film på kassa? Ikke mye kan måles med det, og spesielt ikke hvis man er i filmhumør:) Men nå skal det sies at det ikke er "et fett" hva man setter på. Har noen ganger pina meg gjennom filmer, eller rett og slett sovna i kjedsomhet. Jeg liker det beste innen alle sjangre, men må si at min desiderte favoritt er drama filmer. Filmer som faktisk kan røre deg og som ikke bare er svada med en veldig forutsigbar slutt. Filmene er ofte basert på en sann historie eller forteller historier som like gjerne kunne skjedd i virkeligheten. Sånne filmer liker jeg. Der du faktisk sitter igjen med noe i etterkant. Tidligere i dag begynte jeg på dette innlegget og kom på flere og flere filmer som jeg faktisk mener at man burde se. Det ble ganske mange til slutt, så dermed velger jeg å dele opp og ta noen filmer av gangen. Det landet på tre, så her kommer presentasjon av tre av dem i tilfeldig rekkefølge. Stayed tuned for more :)

Ørken blomsten
Filmen handler om den Somaliske kvinnen Waris Dirie, som i en alder av 13 år flykter fra sin familie da hun skal bli tvangsgiftet. Hun flykter til England, hvor hun noe senere blir oppdaget av en fotograf som gjør henne til en supermodell. Filmen omhandler hennes utfordringer i møte med en totalt forskjellig kultur, kvinnesyn og den materialistiske verdenen. Hun oppdager også at omskjæring ikke anses som nomalt i den vestlige verden.. Filmen er basert på Waris Dirie's bestselgende selvbiografi "Desert flower".

Filmen er veldig ekte og flott. Det er spesielt interessant å se hvordan hun sakte, men sikkert tilvendte seg den nye verden. Det er også tankevekkende hvor forskjellig man kan vokse opp og hva det har å si for det synet man får. Jeg hadde ingen forventninger til denne filmen, men ble veldig positivt overrasket. Filmen er både rørende, tankevekkende og humoristisk. 

 

Rebell
Borgerkrig herjer i et sentralafrikansk land. Opprørerne rekrutterer soldater på ekstremt brutalt vis. De raider fredelige landsbyer, tar med seg ungdommen og likviderer resten. Slik blir unge Komona barnesoldat under geriljalederen Grand Tigre Royals kommando. Alene i verden, med krigens redsler rundt seg, føles alt meningsløst. Men livskraften er stor, selv under de mest bestialske forhold.

Komona har magiske evner. Det virker som hun kan se fienden før de dukker opp. Hun oppgraderes til geriljalederens indre krets som trollkvinne, en slags lykkeamulett. Nærheten til lederen gir både fordeler og et tett møte med et brutalt og herskesykt monster. Komona gjør derfor opprør og flykter, men har hun noe å flykte til?

REBELL forteller med ekte innlevelse og grusom nærhet om barnesoldatenes liv i Afrika. Om hvordan de brytes ned og blir hensynsløse maskiner i en meningsløs krig. Men midt i krigens inferno er det også rom for varme og håp om et bedre liv.

Denne filmen burde du se. 


Trade of innocenthistorien om barn som utnyttes av menneskehandlere i dette aktuelle og intense dramaet med Mira Sorvino & Dermot Mulroney i hovedrollene. Alex (Mulroney) og Claire (Sorvino) er to kjærlige foreldre som mistet sitt barn så alt for tidlig. Nå flere år senere jobber Alex som etterforsker i kampen mot menneskehandel i Kambodsja, Sørøst-Asia. Claire hjelper lokalsamfunnet med profesjonell veiledning til unge jenter og barn som har blitt reddet fra denne skjebnen. I kampen for å hjelpe de uskyldige barna møter både Alex og Claire motstand, korrupsjon og øredøvende stillhet. Når menneskehandlerne til slutt truer jentene i nabolaget, er de fast besluttet på ikke å la seg stoppe, og sikre at ingen flere uskyldige skal miste sin frihet.

Denne filmen så jeg her om dagen. Den er på mange måter ekstremt ekkel fordi det er forferdelig bare å tenke på at gamle menn kan ønske å i det heletatt røre små uskyldige jenter. Jeg blir både sint og profosert av å se sånn. Det gjør vondt å tenke på at dette skjer daglig rundt i verden. Det skal virkelig lite til for å ødelegge et menneskets liv. Det er samtidig flott å se at det finnes mennesker som vil gjøre alt for å hjelpe andre. Filmen er sterk, rørende og opplysende. Den er absolutt verdt å se!

 

Informasjon og bilder fra filmene er hentet fra filmweb.no

 

Har du sett eller fikk du lyst til å se noen av disse filmene? Kom gjerne med tips til andre filmer også! 

#filmer #movies #drama

 


 Vil du følge meg og Mies reise rundt gjorde, klikk på denne linken: FACEBOOK

 

Les eldre innlegg

 • Kontakt/sponsing

  kristine.gangflot@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Translate

  Instagram

  Annonser

  SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

  planfadder1 photo planfadder1_zps84467b24.jpg

  Blogglisten

  Norske blogger

  kvinneunivers photo kvinneunivers_Fotor2_zps885c3bfe.jpg  Bloggdesign

  hits