ER NORDMENN KALDE MENNESKER?

Er det sånn at den kulda vi opplever på utsiden av kroppen daglig, trenger inn i kroppen vår og gjør oss til kalde mennesker? Hvorfor kaller folk fra andre land oss for kalde? Stemmer det, eller er det de som har misforstått?

Det er et par ting jeg har blitt veldig vant til å høre når jeg har vært ute og reist. "Å, du er fra Norge. Dere som er så kalde det", eller "Å, du er fra Norge. Det er dere som er så rike det. Som har så mye oljepenger" (Jah, for når så jeg noe til de pengene...). Det føles faktisk ikke noe godt å være "kjent" for å være kald på grunnlag av hvor jeg er fra. Spesielt når jeg ikke føler meg som en kald person selv. Jeg elsker å bli kjent med nye folk, og synes det er forferdelig synd at vi er et folkeslag som er kjent for å være lite imøtekommende, uhøflige og kalde. Hvem vil være det? Etter at jeg har hørt dette flere ganger både på reise og fra utlendinger her hjemme, så har det gjort at jeg har blitt enda mer oppmerksom på hvordan vi nordmenn er eller kan være. Når det er sagt, vil jeg ikke ta alle over en kam, men ligger det kanskje noe i det alle sier?

Så.. Kjære kalde nordmann!

Hva er greia med å komme inn i et rom hvor det sitter mennesker du enten kjenner eller ikke kjenner, så velger du å ikke hilse? Kanskje sier du et svakt hei, og prøver å unngå blikkontakt med de som sitter der. Er det en ny person der, kan du faktisk gå forbi, overse, late som du ikke ser personen fordi det føles bedre enn å gå bort å hilse på vedkommende. Er ikke det vanlig høflighet å hilse på folk når man kommer inn i et rom, og ikke minst håndhilse og presentere seg om det er noen personer der som du ikke har møtt før?

Hvis en person går forbi deg på gata og sier "hei" og smiler, hva gjør du da? Ganske skremmende, men veldig mange vil ignorere det som nettopp skjedde. Du svarer ikke, titter ned for å være sikker på at du ikke møter blikket, øker tempo på gangen din, og tenker "hva feiler det han der, a?". Har du litt ekstra god selvtillit så kanskje du faktisk gir dem et oppgitt blikk eller rister på hodet i tillegg. Men hva er egentlig galt med å hilse og smile til noen. Tenk deg om.. Føles det ikke egentlig litt deilig hvis du går forbi noen på gata og de sier hei og gir deg et smil før de går videre? Det å smile til noen betyr faktisk ikke at de prøver å sjekke deg opp. Kanskje de bare vil ønske deg en god dag.


Dette bildet fant jeg HER og er tegnet av sivilingeniør og foredragsholder Julien Bourrelle. Synes tegningen rett og slett traff hodet på spikern. Enig?

Du ser en person på butikken som du kjenner litt. Hva gjør du? Jo, du later som du ikke har sett vedkommende, går en liten ekstra rundt i butikken og tenker "jeg orker ikke snakke med henne akkurat nå". Har dette skjedd deg noen gang tro? regna med det..

Hvor lett blir du venn med en utlending? Hvor ofte er du åpen for å bli kjent med nye? Har du lyst til det, eller tenker du ofte at det trygge er det beste? "Jeg har nok venner fra før, jeg trenger ikke fler". Ta deg en tur ut, se litt rundt i gata, gå en tur bort på fotballplassen. Hvem ser du? Grupper med utlendinger som er sosiale, leker, spiller fotball og har det gøy sammen. Sjeldent ser du mange nordmenn blant disse, så lenge det ikke er en organisert aktivitet gjennom et idrettslag for eksempel. Jeg snakker ikke om organiserte aktiviteter nå, men hvem som henger sammen på eget initiativ. Hvor er nordmenna? Er vi så opptatt i vår egen lille boble at vi ikke har tid til å være sosial med andre enn de aller nærmeste?

Mitt inntrykk er at nordmenn ofte er fornøyd med det trygge. Mange synes nok det er spennende å bli kjent med nye og vil gjerne være mer åpen, men det faller seg bare ikke naturlig. Jeg må selv innrømme at for meg er det ganske vanskelig å si hei til en vilt fremmed person på gata uten noen grunn. Ofte går jeg forbi uten å i det heletatt se på personen. Når jeg tenker på det i ettertid føler jeg meg både kald og overlegen. Er jeg i godt humør, kan jeg gi fra meg et lite smil, og da føler jeg meg ofte mye bedre etterpå. Et smil smitter faktisk, og man blir glad. På nordmenn er det ofte veldig vanskelig å se om en person er glad, trist eller sint. Vi har det samme kjedelige ansiktsutrykket uansett. Bortsett fra hvis vi er fulle. Da er vi i overraskende godt humør og glad i hele verden. Det er akkurat som at da "tørr" vi å slippe oss løs. Ut av den prektige lille isbobla vi lever i.


Nok en tegning av Julien Bourrelle. Satt litt på spissen, men det er desverre sannheten for svært mange.

Mulig jeg har provosert på meg noen nordmenn nå, men det skal sies at jeg også ser den andre siden av saken. Blir du først venn med en nordmann så sitter kanskje vennskapet dypere enn om du er venn med alle. Vi er lojale og til å stole på. Iallefall de fleste. Jeg mener selvsagt ikke at alle nordmenn er kalde, men jeg forstår godt at andre kan oppfatte oss som det. Men igjen så er ikke ting alltid sånn som du tror. Som nevnt tidligere så utrykker ikke vi følelser like sterkt som i mange andre kulturer og det kan ofte være oppfattelsen som sier at vi er kalde, mens vi egentlig har lyst til å bli kjent og være varme, gode mennesker. Vi er nok bare litt mer reserverte og sjenerte. 

Uansett, så vil jeg gi et råd til den kalde nordmann. Vær mer tydelig i måten du viser følelsene dine på. Vær mer åpen og ikke vær redd for å snakke med andre mennesker. Noen ganger så kan ting faktisk utvikle seg til noe veldig bra. Kanskje du får en ny venn, en kjæreste eller rett og slett bare en bedre dag. Det er verdt det!

Og med det følger en utfordring: Smil eller si hei til minst én fremmed person i morra! Tar du utfordringen?

Ellers vil jeg gjerne at du legger igjen en kommentar på hva du mener. Er vi nordmenn kalde, eller er det de andre som har misforstått?

#kalde #nordmenn #norge #debatt #samfunn #engasjement #følelser #varme #glede #smil 

 

VINN TUR TIL BAHAMAS! (sponset video)


Sponset innlegg 

 Er ikke griser noen av de søteste dyrene som finnes? Kunne du tenke deg å bade med dem på en deilig, idyllisk, ubebodd øy på Bahamas? Da må du definitivt lese videre. Øya heter Big Major Cay og den ligger på Bahamas. Det er faktisk helt sant, her kan du bade med griser. Dette spennende fenomenet har Grilstad valgt å utforske videre sammen med to heldige vinnere. 8. april trekkes en vinner som får ta med seg en venn og reise til Bahamas. Hvor kult er ikke det? Kjenner at når jeg titter ut av vinduet og ser sludden piske mot ruta, så frister det ekstra mye og pakke kofferten og reise til Bahamas. Noen fler som kunne tenke seg å dra kanskje?

Premien på denne konkurransen har en verdi på hele 35 000 kroner, og premien inkluderer flybilletter, hotell, samt en guidet båttur ut til øya Big Major Cay og de badende grisene. Lommepenger og reiseforsikring må du dekke selv. For å vinne må du og din venn ha fylt 18 år og reisen vil bli dokumentert med både bilder og film. Turen varer i én uke og må gjennomføren i en periode sommeren 2015. Dette avtales nærmere med vinneren.


Slik lyder ordtaket til Grilstad!

Dette må du gjøre for å delta i konkurransen:

 • Du må "like" en av postene som omhandler konkurransen på Grilstad sin facebookside. Klikk HER for å komme til konkurransen.
 • Du må skrive hvilken facebookvenn du vil ha med på reisen i kommentarfeltet.
 • Skriv også gjerne hvorfor akkurat dere bør vinne reisen.

 

Vil du være med på denne fantastiske opplevelsen? 

Klikk HER for å lese mer om konkurransen, og klikk HER for å komme til Grilstad sin facebookside.

#konkurranse #Bahamas #grilstad #reise #vinn #griser 

FREAKY FRIDAY! Outfit and party

 • 21.02.2015 kl.21:10
 • //
 • Mote

Nå har vi tydeligvis blitt så gamle at vi har begynt å gå på middag til hverandre! Det som skulle bli en liten planleggingsdag av bryllup, ble til middag og fest :) Jaja, vi får vel bare si at sånn kan det gå noen ganger. Hege og Trond serverte nydelig kalkun, mens Mailson lagde deilige drinker til alle sammen. Hva gjorde jeg? Jeg kosa meg!! :) Slike fredagskvelder vil jeg gjerne ha fler av!! =) Jeg hadde med både speilrefleksen og selfiestanga, noe som førte til noen blinkskudd! 


Vakre verten i et vakkert hjem ♥Sofie vil selvfølgelig også være med på kosen! :)Her er det kamera fra alle kanter :pGjengen sin! Outfit for dagen! Snapchat-bilde! Skjørt fra Nelly.com , singlet fra Vero Moda og Olaskjorte/vest fra Carlings.

Denne fredagen var helt perfekt! Føltes som om alt gikk veien helt fra morran til kvelden. :) En definitivt 10´er på skalaen min!♥

På en skala fra 1 - 10, hvor bra var din fredag? :)

#outfit #middag #venner #vin #fest #outfitoftheday #frukt #drinker #kos #fredag #slitenidag


Hvis dere vil følge meg/bli venn med meg på Instagram eller snapchat så er brukernavnet mitt: Knertis. Hadde vært veldig koselig. Følg gjerne bloggen min på facebook og ved å trykke på følg-knappen under her et sted :D Tusen takk!! =)

MY "TO DO" LIST!

Hei alle fantastiske mennesker der ute! (ja, blir litt ekstra positiv ut i de små nattetimer)

Hvis du tror at jeg skal skrive en sånn Things to do before I die list, så tar du feil. Jeg er rett og slett godt over gjennomsnittet glad i å planlegge og skrive lister, så nå skal jeg bruke bloggen og dere som en unnskyldning til å skrive ned hva jeg har på tapeten fremover. Her kommer min "TO DO" LIST, og den omhandler ting jeg vil få gjort nå i nærmeste framtid og resten av dette flotte 2015-året som vi akkurat har tatt fatt på. Nå har jeg jo vinterferie, så burde vel strengt talt fått gjort noe den uka her når jeg tenker meg om. Vel, whatever.. Her er den:

 • Rydde i kjøkkenskapa. Det er så deilig å ha orden der og finne lett fram til ting, men nå har jeg litt sånn hulter til bulter (heter det det?) følelse..
 • Skrive budgjett. Å ha orden på økonomien er ikke alltid lett, men nå MÅ jeg egentlig sette opp et budgjett eller en plan for den kommende tiden så ikke alle pengene bare forsvinner. Merkelig nok har de en tendens til det.. Både bryllup og reise skal planlegges og der trengs gryn for å si det sånn.
 • Sette opp treningsplan. Jeg må bli flinkere til å trene. Hørt det før? Jeg og.. Men det henger over meg som en stor svart sky. Jeg vet det er så deilig å være i gang med treninga. Den siste tiden har jeg klart meg greit kosholdsmessig, men må trene for å nå målene, og da tror jeg en treningsplan hadde vært lurt, så jeg ikke sluntrer unna.
 • Ordne på hyttetomta. Hvis vi skal ha bryllupsfesten på hytta, noe jeg håper veldig på, så må vi få ordna litt på tomta der, sånn at det lar seg gjøre å ha så mange folk der! Ikke noe drastisk, men det tar tid og det må vi få begynt på snart. Heldig at jeg er så handy :p
 • Lage album og PhotoStory fra Jorda Rundt reisa. Denne har hengt over oss siden April, Mie. Nå må vi snart få ut fingern å få ordna med de bildene og videoene vi har. Er jo så sykt mange flotte minner, som det hadde vært fantastisk å kunne dele med andre og finne lett fram i. Ingen synes det er noe moro å se igjennom 5000 bilder. 
 • Planlegge blogginnlegg. Noen ganger har jeg mange idéer om hva jeg skal skrive om på bloggen, andre ganger ikke. Jeg tror jeg vil gjøre lurt i å skrive en liste, sånn at jeg har ting i tankene. Det hjelper ofte på det å skrive gode innlegg. Hvordan gjør dere andre bloggere det?
 • Fikse bryn, negler og kanskje hår. Litt overfladisk, men føler at alt har vært litt tilfeldig i det siste. Bryna er jeg enten heldig eller uheldig med.. Her snakker vi ikke stabilitet, nei. Og vil gjerne ha en naturlig fin form på dem som er lett å holde selv. Her må jeg nok kontakte eksperthjelp. Neglene må ordnes, men skal ikke sette på. Bare synd jeg er så dårlig på å få det pent selv. Enten må jeg øve eller så får jeg "ansette" noen :) Håret tror jeg skal forbli omtrent som det er. Men er litt usikker på om jeg burde friska opp fargen før bryllupet!? Store problemer jeg har gitt..
 • Se på og planlegge brudeting. Pynt, kjole, ringer.. Det er faktisk ganske mye som skal planlegges. Heldigvis har jeg en fantastisk forlover og noen veldig gode venninner som hjelper meg! Ista fikk jeg nesten hakaslepp, for jeg tok en tur inn på ebay for å søke på ting. Og der er ting nesten GRATIS.. Sannsynligheten er stor for at ebay blir min reddende engel dette året♥
 • Spare til og se på leilighet. Etter sommeren håper jeg at vi kan begynne å se oss etter et eget sted å bo. Akkurat nå bor vi jo med brodern, og det er veldig koselig, men det hadde vært deilig å fått sitt eget etterhvert. Har mange ting stående i kjellern som jeg gleder meg til å ta i bruk i den nye leiligheten/huset (vi kan jo ikke utelukke hus).
 • Skaffe jobb til Mailson. Denne burde egentlig stått først, for stakkars mann. Han er på den sjette måneden nå uten jobb, og det er ganske lenge for en som er vant til å jobbe fra morran til kveld. Nå er CVér skrevet og levert, og vi håper veldig på at noen trenger hans hjelp etterhvert. Og at UDI kan jobbe litt fortere med papirarbeidet selvfølgelig. Det synes jeg virkelig han fortjener!

 

Når jeg titter over lista mi her nå, så ser jeg jo at ganske mange av punktene er at jeg skal skrive fler lister. Det er alltid kjekt med lister. Jeg elsker det, og det er kanskje ikke så rart at jeg falt for dette bildet da jeg søkte litt på "to do" lister.

Den er fra cleanmama.net og nå virdere jeg sterkt å bestille både det ene og det andre fra den siden. Så mye fantastisk planleggingsmateriale :) 

Har du en "to do" list? Har du noen av de samme tingene på lista som meg kanskje? Og gjør du det du planlegger?

#todo #planlegging #lister #gjøremål #planer #bryllup #blogg #blogginnlegg #jobb #rydde #trene #ordne #bilder #økonomi #helse #skjønnhet #vinterferie 

Sånn helt til slutt.. Hvis dere vil følge meg/bli venn med meg på Instagram eller snapchat så er brukernavnet mitt: Knertis. Hadde vært veldig koselig å få noen fler på den lista og ;) (er i det humoristiske hjørnet i dag). Følg gjerne bloggen min på facebook og ved å trykke på følg-knappen under her et sted :D Tusen takk!! =)

NÅR DU IKKE SPISER...

 • 17.02.2015 kl.01:55
 • //
 • Helse

Jeg elsker mat. Har vel egentlig alltid gjort det! God mat med deilig kjøtt, masse karbohydrater, fet saus og gjerne litt ekstra ost om det passer. Når passer det ikke lurer jeg på? Dessert, sjokolade, potetgull, bare littegranne is, frukt MED vaniljesaus. Alt er så fantastisk godt! Jeg får vann i munnen og tenker på at jeg nesten ikke har spist noe i dag i det heletatt. Jeg er så sulten, og har så lyst til å kaste meg over den skåla som står på bordet her med "godt og blandet". Men jeg kan ikke. Jeg kan ikke for i dag har jeg "fastedag". 

Som resultat av den enorme gleden jeg har av mat, har jeg fått noen kilo ekstra på kroppen. Eller jeg har vel egentlig alltid hatt det. Jeg har alltid vært lubben, og har ved noen anledninger også vært ganske overvektig. På mitt meste har jeg veid 13kg mer enn nå. Nå føler jeg meg ikke feit lenger, men kunne godt tenke meg å gå ned litt til. Faktisk sånn ca 8 kg. Målet er til sommern, for da står jeg brud, og jeg vil så utrolig gjerne være fornøyd med kroppen som skal fylle den hvite, vakre kjolen. 

Som resultat av DET ønsket, kastet jeg meg på 5:2 dietten forrige mandag. Jeg leste litt om det på nett, fikk høre noen historier om folk som hadde lykkes og det gikk vel ikke mer enn 10 minutter før jeg hadde bestemt meg. 5:2 dietten skal bli min vei til min perfekte kropp! Dietten går kort fortalt ut på at du skal spise normalt fem dager i uka, og faste to dager i uka. To dager uten å spise noe tenker du sikkert nå. Det gjorde nemlig jeg. Men, neida.. På de to dagene skal du kun spise 500 kalorier (600 hvis du er mann). I dag er min tredje dag med faste.

For en som er så glad i mat som meg og som synes det er vanskelig å være flink med maten over tid, så føles denne dietten perfekt. Da trenger jeg bare å være hard med meg selv to dager i uka. Det er for meg mye bedre enn å telle kalorier HVER DAG. Og det som er så fantastisk med dette er at når du går en dag uten å spise omtrent, så føles det som om all mat er bedre enn ikke noe. En salat med masse grønnsaker, kylling og fullkornspasta hadde vært helt himmelsk nå! Når du går på så få kalorier, så får man faktisk lyst på sunn mat! Og når man våkner opp en dag etter en slik dag og kan få i seg en deilig sunn frokost med godt grovt brød, egg, et glass juice og kaffe, så føler man seg så bra og full av energi! Det er litt tøft når det står på, men det er ikke så ille som man kanskje skulle tro. Jeg har den første uka gått ned 1 kg og er veldig fornøyd med det =) Så får vi se om det fortsetter, men jeg fortsetter i alle fall og har nå bare 7 kg igjen :D

Heldigvis kan man spise noe når man faster, og dagens middag ble denne:


Isbergsalat, mais og 100g deilig karrilaks! 244 kcal.

Det er vinterferie nå, noe som er utrolig deilig. I dag dro jeg og Mailson på merkur og spilte fotball med Søren og Rasmus. Jeg hadde planer om å bare være med bort for å se på litt, men det ble jaggu tre kamper på meg. Jeg fikk bekrefta hvor dårlig form jeg er i, og hvor gøy det er å spille fotball!

Siden det er vinterferie så klarer jeg ikke å legge meg tidlig. Jeg er egentlig et skikkelig B menneske, men nå tror jeg at jeg skal legge meg sånn at jeg snart kan våkne og ta meg en deilig frokost! Ååå som jeg gleder meg :)

Har du prøvd eller hørt noe om 5:2 dietten? Kommenter gjerne :)

#diett #nedivekt #5-2dietten #weightloss #sulten #utenmat #mat #salat #sunn

Les eldre innlegg

 • Kontakt/sponsing

  kristine.gangflot@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Translate

  Instagram

  Annonser

  SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

  planfadder1 photo planfadder1_zps84467b24.jpg

  Blogglisten

  Norske blogger

  kvinneunivers photo kvinneunivers_Fotor2_zps885c3bfe.jpg  Bloggdesign

  hits