Tunge tider..

 • 30.09.2011 kl.00:07
 • //
 • Blogg

Jeg var virkelig i bloggsiget, men må bare beklage at det har vært stille de siste dagene. Har hatt noen ganske tunge dager her, og da er ikke blogglysten sånn på kjempetopp! Men regner med at jeg blir tilgitt for det!? :)

Det er forsåvidt ikke noe alvorlig, og kommer straks tilbake med flere innlegg =)


Meg og min søte venninne, Bekki! :)

SKAFF DEG VERDENS BESTE APP !!!

Like før sommern fikk jeg Iphone 4 og har vært storfornøyd med telefonen, eller den lille datamaskinen som den også kan fungere som. Det er veldig spennende med forskjellige apps på telefonen, og jeg titter stadig innom appstore for å se om det har kommet noe nytt og bra.

Her om dagen fant jeg noe som må være verdens beste app! Den heter The Long Run og er utgitt gjennom hjelpeorganisasjonen Plan. Appen er laget i forbindelse med plans jentekampanje som de har hvert år! Kampanjen handler om å sette fokus på jentene i verden, og gjennom denne appen skal man vise styrke og løpe for jenter!

Slik fungerer appen:

Gjennom appen skal man løpe, gå eller krype seg gjennom alle de landene plan jobber i, som er totalt 49 land. Alle som deltar på dette skal sammen komme seg gjennom alle landene. Det vil si at hver gang du skal ut på en joggetur eller en gåtur, kan du bruke denne appen. Du vil da se hvor du går (ved hjelp av google maps), hvor fort du går (km/t) og hvor langt du går. Pga at den teller kilometer, så blir det du har løpt/gått lagt til i løypa!

Du kan løpe alene eller lage lag. Du kan konkurrere eller rolig spasere. Du kan samle medaljer eller få et innblikk i landene du løper i (til hvert land ligger det en historie og kanskje en video du kan titte på. Veldig interessant). Du kan løpe enten om du er plan-fadder eller ikke. Uansett viser du at du også ønsker å bedre situasjonen for jentene, Det er å vise styrke med beina - og hjertet!

 
Her kan dere se et eksempel på da jeg har vært ute og gått! Klikk for større bilde. 
Her kan dere se hvilke medaljer jeg har fått, og så er det en oversikt over alle medaljene på en annen side. Klikk for større bilde.

Videoklipp om appen:

Litt om jentekampanjen:

Der barn ikke har det bra, har jentene det verst. Dette er det dramatiske utgangspunktet for Plans Jentekampanje. I mange samfunn der vi jobber, blir jenter sett på som mindre verdt enn gutter. Det kan vi ikke akseptere. Vårt mål i Jentekampanjen er å skape oppmerksomhet og engasjement for jenter i fattige land.

Fram mot 2015 lanserer Plan årlige Jenterapporter som tar for seg ulike tema knyttet til jenters situasjon.Vi ønsker å sette jentene i Sør på dagsorden, både i media og i utviklingspolitikken. Jentekampanjen er ikke bare for jenter. Skal vi få til endring, må gutta med - enten de bor i Malawi eller Vietnam, Peru eller Norge. I årets Jentekampanje inviterer vi derfor alle ? og da mener vi også gutta - til verdens viktigste løpetur The Long Run. The Long Run går gjennom 49 land hvor Plan jobber for å endre situasjonen for jenter. Vi håper du laster ned mobilapplikasjonen og legger på løp ? for jenter! Hvert skritt du tar er et verdifullt bidrag i Jentekampanjen. Hvis vi sammen viser nok styrke, tror vi at det i det lange løp er mulig å påvirke og skape endring for jenter. Takk for at du viser styrke med beina ? og hjertet.     Årets jentekampanje handler om gutta! 

Plans Jenterapporter viser at diskriminering av jenter og kvinner er et av de mest alvorlige hindrene for utvikling i fattige land. Når jenter ikke får oppfylt sin rett til utdanning, helsehjelp og beskyttelse mot overgrep, lider hele samfunnet under konsekvensene. Årets rapport, «What about the boys», viser imidlertid at vi ikke vil nå målet om respekt for jenters rettigheter, uten at gutta tas med på laget. Gutter må akseptere at flere jenter får utdannelse, at kvinner kan tjene egne penger og at jenter ikke bør gifte seg mens de ennå er barn. Første skritt er å få gutter og menn til å akseptere jentenes rettigheter. Neste skritt er å få flere menn til å jobbe aktivt for økt likestilling og rettferdighet. Både menn og kvinner får det bedre når ett kjønn ikke diskrimineres.

Informasjonen jeg her har kommet med er hentet fra plans kampanjeside www.thelongrun.no. Ta en titt der om du vil lese mer om plan eller deres arbeid rundt jentekampanjen!

Jeg må si at jeg utrolig imponert over Plan og det arbeidet de gjør. Jeg er selv plan-fadder og veldig fonøyd med organisasjonen. Samtidig synes jeg de er flinke og kreative til å sette i gang tiltak for å engasjere folk, sånn som denne appen. Jeg har aldri vært mer motivert til å komme meg opp av sofaen og ut og bevege meg. I fjor hadde de to konkurranser, "blogg deg til Afrika" og "blogg deg til Asia", der jeg deltok på den siste. Så takk til Plan for godt engasjement!

Så hva venter du på!? Last ned "The Long Run" og kom deg ut av huset!! Du får den både som app og android!

Har du skaffet deg den, eller tenkt til å gjøre det?
Er du like begestret som meg?

 Ha en fortsatt fin dag alle sammen! :)

DEILIG PÅ CAFÉ!!!

Hvor herlig kan livet være i Valencia? Jo selv for de yngste kan det være ganske herlig på en ettermiddag åpen café i en koselig gate litt utafor byen! Vi er på et sted som heter Alboraya og ligger rett utafor byen!!

I skrivende stund er vi i parken og leker!! Deilig og varmt, men alt for mange fluer!! Blir gal!! Hehe

Senere kommer det innlegg om verdens beste app og private fotoshoot fra da Rebekka var her! Stay tuned :)

Hvordan er livet hjemme?

THIS IS ME!!!

Jeg heter Kristine Gangfløt, er fra Fredrikstad og kom til verden en vakker maidag i 1983. Jeg er faktisk en av de få personene i verden som er født på Fredag den 13., så da har du vel klart å regne deg fram til at jeg ble født 13. mai 1983. Jeg har en en fantastisk fin og stor familie, og har vokst opp sammen med verdens snilleste mor, og mine to storebrødre, som i dag også er noen av mine beste venner. Alle tre faktisk. :) Ellers er jeg så heldig å ha en snill og god far, som gjennom årene har gitt meg 6 flotte halvsøsken som jeg har mye kontakt med. 

Her er bilde av meg som et lite nøste sammen med mine to storebrødre.. Virker som jeg fikk i meg den maten jeg trengte iallefall.. :)

Da jeg var ca 1,5 år ble det oppdaget at jeg hadde en hoftefeil. Hofteskålen som hoftebeinet går inn i var ikke ferdig utvokst, og derfor haltet jeg. Dette førte til 9 måneder med beina gipsa rett ut til siden, og masse jobb for mamma. Jeg var tålmodig og blid, og ble veldig sterk i armene da det var det jeg kunne bruke for å komme fram og tilbake. Undrer meg på hvor den styrken tok veien.. 

Ellers kan jeg vel si at jeg vokste opp som en guttejente. Jeg både så ut som (ja, mamma sverget til kort hår), og til tider oppførte meg som en gutt. Kanskje ikke så rart med en haug av brødre rundt meg. Men årene gikk og heldigvis ble jeg mer og mer jentene. Nå elsker jeg mitt lange hår, shopper fler kjoler enn jeg trenger , planlegger fester og andre selskapligheter ned til den minste detalj som bare jenter kan, og digger alt som er søtt, smått og rosa. 

Da jeg var 21 år flyttet jeg hjemmefra. Men jeg flyttet ikke langt. Mitt første bo var hos broren min Michael, kalt Gorbi fra nå av. Her bodde jeg noen år før jeg fikk meg egen leilighet. Den hadde jeg i to år.


Meg, Gorbi (som jeg bor hos), lillebror Philip og nevøen og niesa mi! Julen 2013.

Jeg jobbet på et autismetilbud på en skole og i 2008 begynte jeg på almennlærerutdanninga. Det er noe av det beste jeg har gjort. Jeg tok de to første obligatoriske årene der jeg kastet meg på enhver utfordring. Det andre året mitt tok jeg praksisen min i Malawi. Jeg var en ivrig blogger også på denne tiden, og innleggene fra denne fantastiske opplevelsen han du lese HER.

Livet og alt jeg fikk av nye inntrykk og læring gjorde meg mer eventyrlysten. Det gikk opp for meg at jeg hadde bodd i samme by hele livet mitt, og det ville jeg gjøre noe med. September 2010 flyttet jeg til Valencia i Spania. Jeg kjente allerede Katrine som bodde der, og flyttet inn sammen med henne. Planen om å bo der i 3 måneder og lære litt spansk, ble til 2 år og ganske mye spansk. Jeg studerte og jobbet med å lære spanske barn engelsk. Fikk også gjort unna mitt tredje år på utdannelsen der, som naturlig nok ble årsstudium i Spansk. Bloggingen ble byttet ut med Spansk skinke og billig rødvin, så det ble ikke lenger innlegg hver dag på bloggen. Noen ganger gikk det også måneder, men litt har jeg fått rabla ned om mitt Valencia-opphold, og det kan du lese om HER.
Det var behagelig, varmt og morsomt å bo i Spania, men trangen til å fullføre studiene og begynne å jobbe meldte seg mer og mer. Jeg flyttet hjem høsten 2012 og tok da mitt siste år på almennlærerutdannelsen. Det var da jeg og Mie begynte å spare for fullt til vår Jorda Rundt reise, og livet var egentlig ikke så verst hjemme i Fredrikstad heller. Jeg flyttet tilbake til min bror, og her bor jeg enda, selv om en del ting har skjedd siden den gang.

Sommern 2013 var jeg ferdig utdannet adjunkt. Jeg fikk jobb på Rød Skole på Kråkerøy og har jobbet der siden. Våren 2014 dro jeg og Mie på tidenes reise. Vi var borte i 10 uker og besøkte 7 land. Alt om reisen kan du lese HER. Vi besøkte steder vi aldri hadde vært på før, og møtte blant annet vårt fadderbarn i Laos.Men det som troner opp som den største opplevelsen på reisa (iallefall sett i ettertid), må være at jeg under denne turen møtte han som skulle vise seg å være mannen i mitt liv. På en øy utenfor Rio de Janeiro i Brasil traff jeg en fantastisk hyggelig mann, som jeg gjennom de neste månedene ble mer og mer kjent med. Lange samtaler over skype, og meldinger til alle døgnets tider førte til en stk. billett tilbake til Brasil sommeren 2014. Overraskende for mange, men jeg kunne ikke la denne gode følelsen og sjansen gå fra meg. Så jeg dro tilbake til den idylliske øya, og sammen nøt vi sommeren i Brasil. I August dro jeg tilbake til Norge, med Mailson på slep. Da var det hans tur til å besøke meg og landet han knapt hadde hørt om før vi traff hverandre. Nå er vi i November, og vi bor sammen her i leiligheten til Gorbi i Fredrikstad. Vi er på randen til å begynne å planlegge et kirkebryllup, som skal finne sted her i Fredrikstad til sommern. ♥

Hvorfor blogger jeg?

Jeg har blogget fra og til siden 2009, og har med årene blitt mer og mer glad i det. Det er veldig flott å kunne dele ting man tenker på, og ikke minst ting man opplever. Jeg er også evig takknemlig for at noen av de store hendelsene jeg har vært med på i livet har blitt foreviggjort her på bloggen. Jeg kan ta fram innlegg fra f.eks da jeg var i Malawi, og kjenne at jeg gjennom å lese det jeg skrev da, får tilbake de samme følelsene som jeg hadde da. Dette er én av grunnene til at jeg blogger. I tillegg er jeg ekstremt glad i å reise, og bloggen har gjort at de hjemme har kunnet følge med på livet mitt, selv om jeg har vært på andre siden av jordkloden. Ellers liker jeg å bruke bloggen til å formidle tanker og følelser rundt ting som skjer i verden. Noen ganger kan jeg ligge våken hele natta fordi jeg tenker så iherdig på noe, og da kan det være fint å samle tankene et sted.

 

Framover vil nok bloggen være preget av Reising (når jeg er på reisefot), Bryllup (må jo nesten det når det står på tapeten), Samfunn (saker som fattigdom, epedemier og katastrofer rundt om i verden er noe som griper meg veldig), Trening og Helse (jeg er i en forandringsprosess med kroppen, så blogger litt om det også). Ellers kan jeg se for meg at jeg etterhvert kommer til å bli opptatt av Hus og Hjem (ja, vi tenker å dra på boligjakt med tiden). 

 Håper du liker det du ser og leser.

Spør gjerne i kommentarfeltet om det er noe du lurer på, eller kontakt meg på: kristine.gangflot@hotmail.com

-Kristine-

 

 

 

 

SHOPPING, STRANDA OG CAFE !!

Selv om det ble sene kvelder de dagene Rebekka var her, så ble det også forholdsvis tidlig på´n på morran! Og dagene gikk med til mye shopping, litt jobbing, mye strand og cafeliv!! :)

Noen som vil bytte plass med oss?

Har vært en hel herlig uke med masse sol og varme!! Me encantaaaa!!!

Les eldre innlegg

 • Kontakt/sponsing

  kristine.gangflot@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Translate

  Instagram

  Annonser

  SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

  planfadder1 photo planfadder1_zps84467b24.jpg

  Blogglisten

  Norske blogger

  kvinneunivers photo kvinneunivers_Fotor2_zps885c3bfe.jpg  Bloggdesign

  hits