SUNN OG GOD FROKOST !!

Hei alle sammen ♥ 

Nå er det pinse og i dag hadde jeg endelig tid til å lage meg en ordentlig sunn og god frokost! En god start på dagen er så viktig, og når mitt første måltid er sunt, så er det så mye lettere å følge opp resten av dagen!! Denne frokosten er faktisk både veldig sunn og veldig god :) Den inneholder ca 340 kcal, men ønsker du mindre kaloriinnhold, kan det lønne seg å kutte ned på nøtter eller banan.

Dette trenger du:


125g cottage cheese ♥ 125g dobbel 0% yoghurt ♥ 1/2 banan ♥ jordbær ♥ bringebær ♥ en liten neve nøtter uten salt 

 

Bland dette sammen og du får en herlig mix:

 

Med en kaffekopp ved siden av er frokosten min komplett! ♥


Jeg synes denne mixen er god nettopp fordi jeg blander cottage cheese og yoghurt. Cottage cheese i seg selv kan gi litt kjedelig smak og det er mange som ikke er så glad i det. Men blander du den med en yoghurt, så blir smaken mye bedre. Friske bær og god frukt er alltid en slager og her kan man jo kombinere med det man liker best, eller det man har i huset. Jeg elsker jordbær så må nesten alltid ha med det. Jeg har valgt å bruke naturmix fordi den er uten salt, og den har fått best i test flere steder. Jeg liker også at den ikke inneholder fruktbiter. Mange av posene med fruktbiter inneholder veldig mye sukker, så tenk på det! Man tror det er frukt og så er det nesten bare sukker.

Nå skal jeg nyte min deilige frokost før turen går ut på hytta igjen. I går fikk vi starta med pynt til bryllupet og snart skal jeg oppdatere dere der og. Nå er det jo snart bare 1 mnd igjen!! Hjelp! :)

Hva er din favorittfrokost?

#frokost #cottagecheese #yoghurt #jordbær #bringebær #banan #nøtter #kaffe #sunn #god #mat #matprat #pinse

 

PERFEKT LØRDAGSMIDDAG OG DESSERT!!

Hei alle fininger ♥

Etter to dager med jobbing på hytta som klargjøring til bryllupsfest, kom vi i dag sultne og våte hjem. Det begynte selvfølgelig å regne i dag, så vi fikk ikke gjort så mye som vi håpet på, men det kommer heldigvis flere dager :) Det ble en lang, varm dusj og så var det på tide å finne ut hva vi skulle spise. Jeg orka ikke å stå på kjøkkenet i flere timer, og trodde egentlig ikke vi hadde noe særlig i huset heller. Hele matsituasjonen virket litt håpløs en periode, men jaggu klarte vi ikke å få til noe likevel.

I skapet fant jeg en pakke lasagne fra Toro og i fryseren lå det kjøttdeig. Hurra! Dette ble dagens redning!! Jeg fulgte litt av oppskriften på toropakka, samtidig som jeg gjorde min egen lille vri på den! Oppskriften kommer under bildet!

INGREDIENSER.

 • Kjøttdeig (ca 600g)
 • Hvitløk
 • løk
 • champignon
 • smør
 • lasagneplater
 • krydderblanding
 • revet ost

 

OPPSKRIFT MIDDAG!

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Hakk opp hvitløk, løk og champignon. Stek dette i smør i stekepannen. (vil du ha et sunnere alternativ, kan du bruke f.eks rapsolje).
 3. Tilsett kjøttdeigen og brun den i panna sammen med hvitløk, løk og champignon (se bildet under).
 4. Hell over krydderblandingen. Jeg brukte blandingen fra toro, men om du ikke har det, kan du lage din egen ved hjelp av kajennepepper, pepper, paprikapulver, cummin, oregano og basilikum. Bland dette godt i i kjøttblandingen.
 5. Tilsett 7 dl melk. Her kan du velge hvor mye melk og evt. vann du vil ha. På toropakka står det 7 dl melk og 5,5 dl vann, men jeg synes det blir for mye og ville heller ha en litt fyldigere kjøttsaus. Derfor holdt jeg meg til 7 dl melk.
 6. La dette småkoke i ca 3 minutter.
 7. Nå skal alt i formen på ca 20x25 cm. Legg lagvis kjøttsaus og lasagneplater til du har 3 lag med lasagneplater. Det skal være kjøttsaus i bånn.
 8. Topp det hele med deilig revet ost. Ønsker du det kan du krydre med f.eks litt oregano på toppen.
 9. Sett formen midt i ovnen og la den stå i ca 30 minutter. Server gjerne med en frisk salat.


TIPS TIL MIDDAGEN!

 • Bruk MYE kjøttdeig. Det er ikke noe godt om du sliter med å fordele kjøttet utover, så pass på å ta rikelig.
 • Bruk andre ingredienser i lasagnen. Bruk gjerne løk, sopp eller andre ting for å gjøre lasagnen ekstra god. Liker du sterk mat kan du f.eks hakke opp fersk chili og ha i kjøttsausen.
 • Ikke bruk for stor form. Jeg synes det er bedre å bruke en form som er "for liten" enn en som er for stor, for da får du iallefall en god høyde på lasagnen og den setter seg også bedre.
 • Ikke bruk for mye væske. Jeg synes det som står på lasagnepakkene er alt for mye væske. Det er mye bedre med en litt fastere og mer kremete konsistens.


DESSERTEN!

Denne desserten må være noe av det enkleste du kan "lage". Jordbær med sukker og fløte... Gud, så utrolig godt! Dette er en av mine sommerfavoritter og selv om ikke sommern er her helt enda, så var det utrolig godt å kose seg med noe som minner om sommeren! Elsker denne desserten!

Tror ikke jeg trenger å skrive noen oppskrift til denne, men her er et par bilder:
NAAAAMMMMMM... :)

Hva synes du om lørdagens middag og dessert?

Har du noen tips når det kommer til å lage lasagne?

#mat #middag #dessert #lasagne #jordbær #fløte #sukker #sommer #tips #middagstips #oppskrift #dagensmeny #kjøttdeig #matprat

Sheinside - Your Online Fashion Wardrobe

PS: Vil du være med på GIVEAWAY, klikk HER. Vinner trekkes i morgen! (søndag 10/5)

KLIKK HER FOR Å FØLGE MEG PÅ FACEBOOK! <3

PÅ MENYEN: TORSK MED DEILIG TILBEHØR!

Hei alle sammen ♥

Da skal jeg dele den siste matretten vi prøvde fra Adams Matkasse: Timianbakt torskefilet med lettsyltet rødbete og jordskokkpuré! Dette skulle være den tøffeste retten å lage i pakka og det var den nok også, men likevel gikk det veldig greit fordi oppskriften var så lett å følge!

Dette trengte jeg:

 • Fersk Timian
 • Jordskokk
 • Rødbete
 • Semi-Integrale-Ris
 • Torskefilet
 • Hvitvinseddik 
 • Melk 
 • Pepper 
 • Salt 
 • Smør 
 • Sukker 
 • Vann 

For å lage syltet rødbete må du skrelle og kutte en rødbete i staver. Legg disse i en kjele og tilsett 1ss hvitvinseddikk, 2 ss sukker, 5 dl vann og litt salt. La dette koke i ca 10 minutter på svak varme. Vips så har du hjemmelaget lettsyltet rødbete! Namm :)I tillegg til lettsyltet rødbete lagde jeg jordskokkpuré. Det har jeg aldri prøvd før, men den var kjempegod og passet veldig godt til denne retten. Du ser den på bildet under rødbetene og fisken. Nok en gang fikk jeg i meg fisk, noe jeg generelt er ganske dårlig til. Dette er noe av det jeg liker best med Adams Matkasse. Det er veldig variert mat og oppskriftene er lette å følge. Absolutt verdt å prøve. Tenk så deilig å slippe å tenke på hva du skal ha til middag. Alt ligger der klart!! Luksus :)

VIL DU PRØVE ADAMS MATKASSE?

Nå i April får du FRUKTKASSEN med på kjøpet om du bruker denne rabattkoden: K657429. Fruktkassen koster vanligvis 149,-. I tillegg får du også matkassene litt billigere første gang du bestiller. Klikk HER for å besøke hjemmesiden til Adams Matkasse! Legg inn rabattkoden når du gjør bestillingen :)

Dette var tilbudet i April. Nettsiden har ikke oppdatert den for mai, så jeg vet ikke om det fortsatt er fruktkasse man før med på kjøpet, men noe er det i hvertfall. Og jeg skal oppdatere her så fort jeg vet :)
Produktene er sponset.
 

Har du prøvd Adams Matkasse før?

Spiser du ofte fisk?

#matkasse #adamsmatkasse #mat #kosthold #food #oppskrift #dagensmeny #meny #fisk #torsk #rødbete #jordskokk

GOD OG LETTVINT VEGETARPAI !!

Hei alle sammen ♥

Da skal jeg dele med meg en utrolig lettvint rett som jeg selv har undervurdert. Nemlig PAI. Tror jeg kan telle på en hånd hvor ofte jeg har spist pai i mitt liv. Og kan vel telle på to fingre hvor ofte jeg har lagd pai selv, og ikke kjøpt en ferdig pai fra frysedisken. 

Gjennom Adams Matkasse fikk jeg nå prøvd meg på pai igjen. Denne gangen vegetar og den var veldig god! En av mine favoritter fra matkassa! =) 

Dette trenger du for å lage denne paien:

Brokkoli, Egg, Hvitløksfedd, Paideig, Västerbottensost, melk, olivenolje, salt, pepper og vann. Gjerne litt salat ved siden av også. Jeg tok det jeg hadde, så ble bare kinakål og mais denne gangen. 


Västerbottensosten var ny for meg, men den var utrolig god på smak. Hvis du liker litt kraftig smak på osten, bør du prøve denne.


Pai in the making. Få ingredienser, men akkurat passe for en nydelig pai!

Slik gjør du:

 1. Sett ovnen på 200 grader. Sett 1 liter vann på kok med litt salt i en kjele.
   
 2. Smør en paiform med olje (Jeg brukte olivenolje, men her kan du velge hva du liker best selv). Rull ut 1 pk paideig i paiformen, og trykk langs kantene slik at paien får sin karakteristiske form. Bruk en gaffel og lag små hull i bunnen. Forstek paiskallet midt i ovnen i ca 5 minutter.
   
 3. Kutt 1 stk västerbottensost i biter på ca 1x1 cm.
   
 4. Kutt 1 stk brokkoli i buketter, og kok i vannet fra punkt 1 i ca 2 minutter.
   
 5. Visp sammen 3 stk egg, 2 dl melk og 2 stk hvitløksfedd (presset) i en bolle. Fordel brokkolien og osten i paiskallet, og hell over eggeblandingen. Stek deretter paien midt i ovnen i ca 25 minutter, eller til den har stivnet.
   
 6. Riv opp 1 pk salat med hendene. Ha på litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Eventuelt tilsett mais, fetaost eller andre ingredienser du liker selv.

Tips: Jeg likte denne enkle paien veldig godt, men her er mulighetene mange. Tilsett ingredienser som du synes er godt og lag din helt spesielle pai. Jeg tror jeg kommer til å prøve meg på flere varianter framover! 

Det ferdige resultatet ser du her: SPIS OG NYT!!!
VIL DU PRØVE ADAMS MATKASSE?

Nå i April får du FRUKTKASSEN med på kjøpet om du bruker denne rabattkoden: K657429. Fruktkassen koster vanligvis 149,-. I tillegg får du også matkassene litt billigere første gang du bestiller. Klikk HER for å besøke hjemmesiden til Adams Matkasse! Legg inn rabattkoden når du gjør bestillingen :)


Produktene er sponset


Er du glad i pai? Hva inneholder din favorittpai?

#pai #adamsmatkasse #mat #matkasse #kosthold #vegetar #food #middag #lettvint #dagensmeny #meny 

*Følg meg gjerne på facebook*

OPPSKRIFT: DEILIG FISKEBURGER MED RÅKOSTTZIKI OG HJEMMELAGA POMMES FRITES!

Hei alle sammen ♥

Nok en gang har vi prøvd oss på en ny matrett og denne gangen var det deilig fiskeburger på menyen. Det er så gøy å lage ting man ikke har prøvd før, så jeg gleder meg til matlagingen om dagen. Oppskriftene i Adams Matkasse er veldig enkle å forstå, og det synes jeg er ganske viktig! Til denne burgeren lagde jeg råkosttziki også. Enkelt og supergodt. Hvorfor har jeg ikke prøvd dette før tro? Noe annet som ga mersmak var å lage pommes frites fra bunn av. Da vet man jo akkurat hva de er tilsatt og de blir jo egentlig bedre enn de du kjøper i ferdig pose også! Vinn Vinn kaller jeg det!

Her er ingrediensene jeg trengte for denne matretten:

Her er oppskriften: Prøv selv da vel..:)

Og min ferdige tallerken ble innbydende og knallgod!! Jeg spiser jo nesten aldri fisk. Det er faktisk noe jeg har tenkt en del på. Jeg burde virkelig få i meg mer fisk, men jeg kan så få retter med fisk i seg. Vel, nå har jeg ihvertfall lært meg en ny rett med fisk, og jaggu kommer det en til senere i uka også! Unna meg litt pepsi max til denne deilige maten!VIL DU PRØVE ADAMS MATKASSE?

Nå i April får du FRUKTKASSEN med på kjøpet om du bruker denne rabattkoden: K657429. Fruktkassen koster vanligvis 149,-. I tillegg får du også matkassene litt billigere første gang du bestiller. Klikk HER for å besøke hjemmesiden til Adams Matkasse! Legg inn rabattkoden når du gjør bestillingen :)
Produktene er sponset

Spiser du fisk ofte? Har du faste "fiskdager" eller er det helt tilfeldig? Litt spennende å høre.

#fisk #fiskeburger #hjemmelaga #pommesfrites #råkosttziki #mat #matprat #dagensmeny #meny

Del gjerne innlegget folkens! Og følg meg gjerne på facebook eller insta (Knertis). Ha en superfin dag alle sammen!! 

Les eldre innlegg

 • Kontakt/sponsing

  kristine.gangflot@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Translate

  Instagram

  Annonser

  SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

  planfadder1 photo planfadder1_zps84467b24.jpg

  Blogglisten

  Norske blogger

  kvinneunivers photo kvinneunivers_Fotor2_zps885c3bfe.jpg  Bloggdesign

  hits