Å VELGE EN UTLENDING

Hei alle vakre mennesker! 

I dag tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg litt utenom det vanlige. Dette både på grunn av spørsmål jeg har fått, spekulasjoner og fordi jeg har litt lyst til å si noe om det selv også. 

Å finne kjærligheten er ikke nødvendigvis en enkel sak. Noen slår seg til ro tidlig, mens andre er kanskje både i 30-åra eller 40-åra før "den rette" dukker opp. Jeg fant min drømmemann i en alder av 30 år. Sent vil kanskje mange si, men akkurat passe vil jeg si. Hvor man finner den rette er heller ikke gitt. De fleste ender gjerne opp med en fra samme by eller nærområdet, og er det en times kjøretur til vedkommende, så ansees det som langt unna. Jeg fant min på andre siden av jordkloden..!

Man kan ikke velge hvem man skal falle for, men man kan velge om man vil satse eller ikke til tross for følelsene som er der. Da jeg ble kjent med Mailson var det ingen tvil om at jeg ville satse på dette. Andre vil kanskje mene at det er helt utenkelig å starte et forhold med en på andre siden av jorda, men som det så fint heter: Alt er lov i krig og kjærlighet. I min kropp har hjertet alltid stilt med det sterkeste kortet, og det er jeg veldig glad for. 

 

Når det er sagt, så får du mye på kjøpet om du velger å bli sammen med en utlending...Iallefall om personen i utgangspunktet ikke bor i Norge.  Det er en del ting man bør være forberedt på, og det vil jeg dele med dere:

♥  Folk vil være skeptiske. Noen vil tro at det ikke er ekte kjærlighet og at spesielt personen som kommer fra utlandet ble sammen med deg fordi du er fra Norge. Som om Norge er så utrolig bra at man vil fake følelser osv. bare for å komme hit. Mulig det er sånn i noen få tilfeller, men i de fleste tilfeller så er det nok fordi man liker hverandre. Etter alt vi har gått igjennom så langt (og vi er langt fra ferdig med prosessen), så tror jeg de færreste vil gå igjennom dette for moroskyld. Jeg vil heller si at forholdet sannsynligvis er enda sterkere nettopp fordi man er villig til å gå igjennom en lang og vanskelig periode for kjærligheten. 

Ting tar tid. Dette er ikke dette en prosess som er gjort over natta. Det er mange valg som må taes når du velger en utlending, og man må både være sikker og rask i sine beslutninger. Kommer man til det punktet at man vil søke om familiegjenforening for at man skal kunne bo sammen i Norge, er behandlingstiden i dag på 12 måneder for vanlige saker. I noen saker er behandlingstiden enda lenger. Mange land trenger visum for å komme hit og da kan dette være en lang prosess også. 

Du blir ikke rik av det. I mange tilfeller kan personen du er sammen med oppholde seg i Norge mens dere venter på å få innvilget søknad om f.eks familiegjenforening. Men personen kan ikke jobbe, og dere får heller ingen støtte eller gratis norskkurs. Skal han/hun gå på kurs må man betale det selv. Det vanlige kurset for innvandrere i Norge koster 2000kr i mnd for to kvelder i uka, og ca 5000kr for fem dager i uka (a 3,5 time). Man kan selvfølgelig vente til man får oppholdstillatelse, for da får man det gratis (hvis man er gift), men når behandlingstiden er så lang som den er og du er avhengig av å kunne språket for å få jobb senere, så er det ikke rart at mange velger å begynne på kurs selv om man må betale selv. 

Vanskelig å få nye venner. Hvis du har vært ute og reist litt så vet du at i mange land er det utrolig lett å få seg nye venner. Folk er veldig interessert i å bli kjent med deg, og folk vil ha deg med ut for å finne på ting. Sånn er det desverre ikke i Norge. Her er folk stort sett opptatt med sitt og fornøyd med de vennene de har. Å få venner her kan være utrolig vanskelig, og i tillegg virker ofte nordmenn litt "lukket", noe som ikke akkurat gjør det lettere å ta kontakt. Dette kan være ganske frustrerende for personen som kommer hit, så tror det er viktig at man har det i bakhodet. Min kjære har stort sett blitt venn med noen av mine venner og ellers har han blitt kjent med noen andre utlendiger fra norskkurset. 


Til tross for disse tingene er jeg utrolig glad for at jeg valgte nettopp en utlending. Ikke fordi han er utlending, men fordi han er akkurat den mannen jeg vil dele resten av livet mitt med. Når kjærligheten er sterk nok spiller det ingen rolle hvor man er fra, man må bare finne sin måte å ordne det på. Det byr på noen ekstra utfordringer, men det byr på utrolig mange ektra gleder også. Å se litt utafor vår egen lille boble, og tørre å bli kjent med en annen kultur og personene derfra kan gi deg utrolig mye flott. Det kan føles veldig urettferdig at man skal igjennom så mye mer styr og lange tider med usikkerhet og venting bare fordi man har funnet en person som er fra en annen verdensdel. Men uansett hvor mye man må igjennom så er det verdt det. Og jeg råder alle til å følge hjertet om man kommer i en lignende situasjon.

Som nevnt tidligere så er vi midt i prosessen og venter nå på å få svar på søknad om oppholdstillatelse. Jeg har tidligere søkt en del på nettet om saker som dette, men har egentlig ikke funnet så mye skrevet av personer som faktisk har vært i slike situasjoner. Derfor vil jeg fremover dele både erfaringer og tips på dette feltet, men jeg vil vente med å lage egne innlegg om det til ting er i orden for vår del. Da har jeg enda mer grunnlag, fordi da vet jeg mer, men fram til det er folk hjertelig velkommen til å spørre om dere lurer på noe om familiegjenforening, oppholdstillatelse eller lignende. Jeg har lært en del i løpet av det siste året og vil mer enn gjerne hjelpe andre. :)


Til slutt et lite bilde fra vår første tur sammen til Oslo! :)

Er litt spent på om det er flere enn meg som har funnet kjærligheten utafor Norge? Eller om noen har noen tanker om det å "velge" en utlending?

#kjærlighet #utlending #innvandrer #opphold #norge #brasil #udi #søknad #norskkurs #glede #oslo #fredrikstad

Les eldre innlegg

 • Kontakt/sponsing

  kristine.gangflot@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Translate

  Instagram

  Annonser

  SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

  planfadder1 photo planfadder1_zps84467b24.jpg

  Blogglisten

  Norske blogger

  kvinneunivers photo kvinneunivers_Fotor2_zps885c3bfe.jpg  Bloggdesign

  hits