NY REKLAME PÅ BLOGGEN! :D

Jeg har fått min første reklame på bloggen. Jeg er som de fleste har fått med seg Plan-fadder, noe jeg har vært siden jeg var 18 år, men det fadderbarnet jeg har nå, har jeg sammen med Mie :) Det er ei lita jente på 5 år fra Laos, og i Mars blir vi de første fra Norge til å besøke et fadderbarn i Laos.

Å være fadder gir en utrolig god følelse, og det er veldig interessant å kunne følge et barn og utviklingen i deres lokalsamfunn. Man lærer mye om hvordan de har det på stedet, hva som trengs av hjelp og hvordan Plan jobber for å gi barna og familiene deres en bedre hverdag. Å være Plan-fadder koster 275kr i måneden. Mye tenker du kanskje? Lite tenker jeg! :) Tenk på hva du for eksempel kan ofre for å gi noe til noen som trenger det mye mer. Hva med å droppe...


nattmaten en dag du har vært på fest... 
et par drinker på byn... 
lage middag hjemme istedenfor å spise på restaurant... 
en handletur på kiwi som igrunn var helt unødvendig... 
en fotballkamp.. 
en topp du absolutt ikke trenger.. 

 

Man kunne fortsatt i det uendelige, men poenget er at det skal ikke så mye til :) Alle kan bidra.

Men skulle ikke dette innlegget dreie seg om reklame?

Joda, i dag har jeg vært i kontakt med Plan-Norge og inngått et slags samarbeid med dem. Jeg skal reklamere for dem på siden min, og håper at det kan bidra til at de får enda fler faddere! I motsetning til mange andre som reklamerer, får ikke jeg betalt for denne reklamen. Da ville poenget vært borte i og med at dette handler om å hjelpe andre, og det koster meg ingenting å ha en flott banner på bloggen min!

Jeg er også rimelig stolt over meg selv i dag, for jeg har for første gang i historien lagd en html kode med kobling. Jeg fikk først bildene og så en url kode jeg kunne linke til, og så googlet jeg litt for å lære litt om hvordan bruke html-koder. Etterhvert fikk jeg inn bildene i designet mitt, og til slutt med kobling. Trodde aldri jeg skulle klare det! Jeg har en reklame på venstre side på forsiden og en reklame under innleggene mine. Klikk gjerne på dem for å komme til Plans faddersider. Der kan du enten lese mer om hva de gjør, eller rett og slett bli fadder selv! :)


Bildet er hentet fra plan-norge-no

PS: pga. personvern velger jeg å ikke poste bilde eller informasjon om vårt fadderbarn før vi har avklart med dem at det er greit.

 

Er du fadder eller ønsker å bli det?

Har du reklame på bloggen din?

 

#reklame #plan-norge #fadder #html #fattigdom #reise  Vil du følge meg og Mies reise rundt jorda, klikk på denne linken: FACEBOOK

 

En reise fra 7. februar til 9. april

STEMMER DETTE? SI DIN MENING!Fant dette bilde på facebook, og det fikk meg til å tenke litt. Jeg også synes det var ille å høre at Steve Jobs døde. Han har jo vært en stor mann.. Men tenk på alle de andre som dør hver eneste dag, som man ikke tenker på. Burde man bry seg noe mindre om dem? Er det forskjell på hvilket liv som er mest verdt?

SKAFF DEG VERDENS BESTE APP !!!

Like før sommern fikk jeg Iphone 4 og har vært storfornøyd med telefonen, eller den lille datamaskinen som den også kan fungere som. Det er veldig spennende med forskjellige apps på telefonen, og jeg titter stadig innom appstore for å se om det har kommet noe nytt og bra.

Her om dagen fant jeg noe som må være verdens beste app! Den heter The Long Run og er utgitt gjennom hjelpeorganisasjonen Plan. Appen er laget i forbindelse med plans jentekampanje som de har hvert år! Kampanjen handler om å sette fokus på jentene i verden, og gjennom denne appen skal man vise styrke og løpe for jenter!

Slik fungerer appen:

Gjennom appen skal man løpe, gå eller krype seg gjennom alle de landene plan jobber i, som er totalt 49 land. Alle som deltar på dette skal sammen komme seg gjennom alle landene. Det vil si at hver gang du skal ut på en joggetur eller en gåtur, kan du bruke denne appen. Du vil da se hvor du går (ved hjelp av google maps), hvor fort du går (km/t) og hvor langt du går. Pga at den teller kilometer, så blir det du har løpt/gått lagt til i løypa!

Du kan løpe alene eller lage lag. Du kan konkurrere eller rolig spasere. Du kan samle medaljer eller få et innblikk i landene du løper i (til hvert land ligger det en historie og kanskje en video du kan titte på. Veldig interessant). Du kan løpe enten om du er plan-fadder eller ikke. Uansett viser du at du også ønsker å bedre situasjonen for jentene, Det er å vise styrke med beina - og hjertet!

 
Her kan dere se et eksempel på da jeg har vært ute og gått! Klikk for større bilde. 
Her kan dere se hvilke medaljer jeg har fått, og så er det en oversikt over alle medaljene på en annen side. Klikk for større bilde.

Videoklipp om appen:

Litt om jentekampanjen:

Der barn ikke har det bra, har jentene det verst. Dette er det dramatiske utgangspunktet for Plans Jentekampanje. I mange samfunn der vi jobber, blir jenter sett på som mindre verdt enn gutter. Det kan vi ikke akseptere. Vårt mål i Jentekampanjen er å skape oppmerksomhet og engasjement for jenter i fattige land.

Fram mot 2015 lanserer Plan årlige Jenterapporter som tar for seg ulike tema knyttet til jenters situasjon.Vi ønsker å sette jentene i Sør på dagsorden, både i media og i utviklingspolitikken. Jentekampanjen er ikke bare for jenter. Skal vi få til endring, må gutta med - enten de bor i Malawi eller Vietnam, Peru eller Norge. I årets Jentekampanje inviterer vi derfor alle ? og da mener vi også gutta - til verdens viktigste løpetur The Long Run. The Long Run går gjennom 49 land hvor Plan jobber for å endre situasjonen for jenter. Vi håper du laster ned mobilapplikasjonen og legger på løp ? for jenter! Hvert skritt du tar er et verdifullt bidrag i Jentekampanjen. Hvis vi sammen viser nok styrke, tror vi at det i det lange løp er mulig å påvirke og skape endring for jenter. Takk for at du viser styrke med beina ? og hjertet.     Årets jentekampanje handler om gutta! 

Plans Jenterapporter viser at diskriminering av jenter og kvinner er et av de mest alvorlige hindrene for utvikling i fattige land. Når jenter ikke får oppfylt sin rett til utdanning, helsehjelp og beskyttelse mot overgrep, lider hele samfunnet under konsekvensene. Årets rapport, «What about the boys», viser imidlertid at vi ikke vil nå målet om respekt for jenters rettigheter, uten at gutta tas med på laget. Gutter må akseptere at flere jenter får utdannelse, at kvinner kan tjene egne penger og at jenter ikke bør gifte seg mens de ennå er barn. Første skritt er å få gutter og menn til å akseptere jentenes rettigheter. Neste skritt er å få flere menn til å jobbe aktivt for økt likestilling og rettferdighet. Både menn og kvinner får det bedre når ett kjønn ikke diskrimineres.

Informasjonen jeg her har kommet med er hentet fra plans kampanjeside www.thelongrun.no. Ta en titt der om du vil lese mer om plan eller deres arbeid rundt jentekampanjen!

Jeg må si at jeg utrolig imponert over Plan og det arbeidet de gjør. Jeg er selv plan-fadder og veldig fonøyd med organisasjonen. Samtidig synes jeg de er flinke og kreative til å sette i gang tiltak for å engasjere folk, sånn som denne appen. Jeg har aldri vært mer motivert til å komme meg opp av sofaen og ut og bevege meg. I fjor hadde de to konkurranser, "blogg deg til Afrika" og "blogg deg til Asia", der jeg deltok på den siste. Så takk til Plan for godt engasjement!

Så hva venter du på!? Last ned "The Long Run" og kom deg ut av huset!! Du får den både som app og android!

Har du skaffet deg den, eller tenkt til å gjøre det?
Er du like begestret som meg?

 Ha en fortsatt fin dag alle sammen! :)

BARN SULTER PÅ AFRIKAS HORN! :(

Det er hungersnød på Afrikas horn og over 12 millioner mennesker er rammet av katastrofen. Det er mer enn dobbelt så mange mennesker som bor i Norge. Sultkatastrofen skal være den verste verden har vært vitne til på 60 år. Det er ganske utrolig, og forferdelig!

Somalia, Etiopia og Kenya er landene som er hardest rammet, men også nabolandene Djibouti, Sudan, Sør-Sudan og deler av Uganda er rammet.Dette er Afrikas Horn, der sultkatastrofen er.

Flere FN-organisasjoner er i området. Verdens Matvareprogram (WFP) har erklært situasjonen som ekstraordinær, og har hevet krisen til høyeste nivå. UNICEF har opprettet ernæringssentre på grensen mellom Somalia og Kenya.

UNICEF har også satt i gang massevaksinasjon for å hindre at småbarn som er rammet av sultkatastrofen i Øst-Afrika dør av sykdommer som lett kan forebygges. I første omgang blir 300.000 barn under fem år vaksinert, mens målet er å nå 2,5 millioner barn. UNICEF er derfor i gang med store vaksinasjonskampanjer og distribusjon av medisiner.Har du lyst til å hjelpe de sultrammede?

Norge har hjulpet Afrikas Horn med mangfoldige millioner, men de trenger fortsatt hjelp. Hvis du har lyst til å hjelpe så finnes det mange måter å bidra på. Her er noen forslag:

 

Kirkens Nødhjelp:

? Sett inn et beløp på konto: 1602.40.26535
? Ring givertelefon 820 44 004 (200,-)
? Send SMS: GAVE til 2090 (200,-)Flykninghjelpen:

Sett inn beløp på konto 8380 08 06006
Ring Givernummer 820 44 747 (200 kroner)
Send HJELP til 2160 og gi 250 kronerCare:

? Sett inn et beløp på konto: 1644.10.50082
? Ring givertelefon: 820 44 011 (200,-) Røde Kors:

? Sett inn et beløp på konto: 8200.01.90000

? Ring givertelefon: 820 44 000 (200,-)

? Send SMS: HJELP til 2090 (200,-)  

 

Redd Barna:

? Sett inn et beløp på konto: 7050.06.35280
? Ring givertelefon: 820 44 789 (200,-)
? Send SMS: HJELP til 2434 (200,-)Unicef:

? Sett inn et beløp på konto: 1644.04.09400
? Ring givertelefon: 820 44 705 (200,-)Leger uten grenser:

Ring giverservice: 08898
? Sett inn beløp på konto: 5010.05.47500SOS Barnebyer:

Sett inn beløp på konto: 8380.08.73730 (merk innbetalingen ?Afrikas horn?)

Ring givertelefon: 820 43 073 (100 kr) og 820 44 708 (200 kr)

Du kan også bli katastrofe-fadder ved å klikke HER

 

Plan-Norge:

· Send SMS med kodeord HÅP til 2434 (kr 300)
· Givertelefon: 820 44 123 (kr 200)
· Kontonummer 7874.06.20877 (merk betalingen ?RES0065?)

Gå inn HER for å lese mer om hvordan du kan støtte via PLAN 
Jeg håper at noen enten har gitt eller kommer til å gi et bidrag til denne sultkatastrofen! Selv har jeg gitt mitt bidrag gjennom Plan-Norge!

Informasjonen og bildene jeg har kommet med i dette innlegget er hentet fra TV2 og FN

 

Hva synes dere om sultkatastrofen? Har dere bidratt denne gangen eller tidligere i sånne katastrofer?

70000 BARN DØR I HELGEN... :(

Hodet er lagt på puta og jeg var egentlig klar til å innta drømmeland for noen timer. Må bare sjekke vg.no først! Alt for å "slippe" å sove med en gang. Det første jeg ser når jeg klikker inn på vg er bildet av en vakker liten skapning fra Niger. Det kom over meg at jeg i det siste har snakket alt for mye om meg selv, om min leilighet, mitt fantastiske liv, som til tider kan virke ganske slitsomt og problematisk. Et liv som de fleste i verden ville drømt om å hatt!


lånt av vg.no

Dere som har fulgt meg en stund vet hvor mye jeg engasjerer meg i fattigdom i verden. Jeg har selv vært 5 uker i Malawi, som er et av verdens fattigste land. Alt jeg tidligere så på som en verden helt fjern fra min virkelighet, har på en måte blitt en del av meg etter jeg var i Malawi. Jeg har møtt noen av de mest fantastiske menneskene i mitt liv. De lever i ekstrem fattigdom, og de er lykkelige. Lykkelige for å kunne få leve. Det er så utrolig urettferdig.. Det er så urettferdig at noen må sulte, mens andre vasser i luksus.

Denne artikkelen i vg gjorde at jeg fikk lyst til å skrive et innlegg og sette søkelyset på fattigdomen som rammer så mange mennesker  i verden. I artikkelen har de mest fokus på Niger. Tenk at 1 av 5 barn aldri får oppleve sin 5-års fødselsdag! Hvor grusomt er ikke det? Tenk om det var din datter eller sønn?


Lånt av vg.no

I artikkelen står det at det i helgen skal holdes G8 og G20 møter i Canada. I løpet av denne helgen antar Redd Barna at 70.000 barn vil dø. 70.000! Det er like mange barn som det bor mennesker i Fredrikstad. De krever derfor at G8 landene gir den støtte som trengs for at færre kvinner og barn skal dø i utviklingslandene.

De beskriver det slik: "- Det er helt uakseptabelt at det hvert år dør 8,8 millioner barn før de fyller fem år. De fleste dødsfallene er helt unødvendige og kan forhindres med enkle og billige metoder, sier generalsekretær Tove. R. Wang i Redd Barna."

Problemene kan ofte være at mange mødre ikke har nok kunnskap til å vite hvordan de skal gi barna riktig mat og god helse. Derfor kan det være nyttig for dem å lære dette, slik at de kan hjelpe seg selv.


Lånt av vg.no  - mor blir lært opp til hvordan se tegn på underernæring.

Det regner ofte i Norge, og vi nordmenn klager. Jeg skal være enig i at det er absolutt deiligst med sol. I Niger lider over halvparten av befolkningen pga manglende regn. Kanksje vi skal tenke på det neste gang vi blir oppgitte over en liten regnskur. De er nemlig avhengig av regnet for at maten de dyrker skal vokse.

Jens Stoltenberg uttaler seg også om saken, les artikkelen HER

Jeg synes det er forferdelig at så mange mennesker skal lide i verden. Hvorfor er det sånn? Og hvor mange av dere er det ikke som har sett en reklame på tv for en hjelpeorganisasjon og dagen etter kjøpt dere en FET middag ute eller shoppet noen nye klær ?? Man glemmer så utrolig fort hvordan folk i verden faktisk har det. Og jeg er ikke noe bedre selv. Jeg har faktisk vært i Afrika. Jeg har sett det med mine egne øyne. De sterkeste opplevelsene jeg har hatt i mitt liv har jeg hatt der. Og ja, jeg tenker ofte på menneskene jeg møtte der nede og hvordan de har det. Men jeg glemmer jeg også.. Den verden de lever er så utrolig fjern fra vår. Man skulle nesten ikke tro at det var samme jordklode vi levde på.


lånt av vg.no

Her i landet flyr folk på beautisenter og stapper 99% naturlige ting(?) inn i leppene sine for over 3000 kr, bare for å få litt større trutmunn. (som forøvrig ikke ser det gran pent ut). Ja, den var vel litt linket til Ida Wulff denne.. Men bare som et eksempel. Jeg vet at Wulff har engasjert seg en del i plan bl.a, så jeg sier absolutt ikke at hun ikke støtter nok. For det gjør hun helt sikkert. Men prøv å sett ting i perspektiv folkens. Over 3000kr sånn annenhver mnd eller noe? Den familien jeg støtter i Malawi tjener 350kr i måneden. Da kan dere selv tenke dere hvor mye de kan utrette med bare litt av våre penger.

Folk får bruke pengene sine på hva de vil, og jeg sier ikke at jeg er noen helgen selv. Men tenk litt på det.. Det er alltids noe man kan unnvære for å redde et liv, er det ikke? Og kjære landsmenn. Slutt med SYTINGA. Vi er faktisk jævlig heldige som er født i Norge. Uansett hvor ille du føler du har det, så er det noen der ute som villle gjort hva som helst for å ha det som deg!

Jeg håper de som har mulighet, om det så er enkeltpersoner, regjeringen eller noe annet , kan bidra til at verden blir et bedre sted å leve.. for alle! :)

Hva synes du om saken i VG, og om det jeg skriver?
Hvordan skulle du ønske at verden var?
Legg igjen en kommentar og si din mening. Vær med å engasjere folk!

Les eldre innlegg

 • Kontakt/sponsing

  kristine.gangflot@hotmail.com

  Søk i bloggen

  Translate

  Instagram

  Annonser

  SheIn -Your Online Fashion Wardrobe

  planfadder1 photo planfadder1_zps84467b24.jpg

  Blogglisten

  Norske blogger

  kvinneunivers photo kvinneunivers_Fotor2_zps885c3bfe.jpg  Bloggdesign

  hits